Juligt

Ja fixat lite ute med belysning i en kruka full med granris och lite rönnbärs grenar i vart ganska snyggt faktiskt synd bara att ljusslingan var typ jääätte lång men de löste sig ändå, ska ta ett foto på de sedan när de blir lite mörkt ser inte så jätte fint ut nu när de är ljust.
Men det är inte så ljust heller egentligen jävla väder man blir så trötttttt!!
Tog en liten promenad och plockade lite granris så var nog ut i 1½ timme sköönt var länge sen man var ute, Erik är också här han var ledig idag och mamma skulle till Sundsvall med tanterna i byn så då vela han komma till mig. Straxt ska vi åka och handla lite pappa och han ska äta här ikväll blir fisk har lite rödspetta och sen lite lax.
Ska åka till Alfred också en sväng sedan vi handlat tänkte vi.

Väntar bara på att Klara ska vakna och käka lite så vi kan åka sedan. Annars lär hon väl bli vrål hungrig inne på konsum bara därför. Ska gå och byta om jag också nu eller kamma burret och byta byxor iaf.


Hemma efter resan

Ja de var ju i lördags vi kom hem då. Men har inte blivit någe update var fullt upp när vi kom hem på lördag kväll med att skruva ihop databord och grejer från IKEA. Och igår var de dags att måla klart spjälsängen också så de gjorde jag och igår kväll bäddade jag den och Klara fick prova den. Hennes rum börjar ta riktig form nu måste jag säga.

I sthlm vart inte så mkt shoppande ändå, hittade inga skor. Eller jo hittade ett par stövlar mörkbruna men då fanns de inte i stl jag skulle ha såklart ju. Fast de var lite för höga i skaftet ändå tyckte ja så gjorde kanske inte så mycket att dom inte fanns heller.
Var tänkt vi skulle köpa julklappar men tiden hängde inte med oss riktigt eftersom vi kom in till stan när kl var typ strax efter 13 och skulle på middag runt 17, men vi hittade till Klara lite granna iaf :) Ska knäppa kort och lägga upp sedan. 
Var på Ikea Uppsala när vi åkte hem Yeiiises vad de är stort mot för sundsvall kändes de som vart lite lunch där Kyckling och pommes.. mm riktigt gott, Kyckligen var liksom helt perfekt saftig och sååå god.

Igår var vi hemma donade med Klaras rum som sagt, blir super mysigt ska ta bilder även där när hyllorna sitter på väggen och gardinen är uppe. Sedan var vi in på julskyltningen och kika åt en pizza meningen på Amandas men där var de smockfullt så inte en suck vi kom på med barnvagnen och inte ens vi kom in så de fick bli pizza huset istället. De dög de med, åt en med kyckling på (JA JAG KAN ÄTA KYCKLING VARJE DAG). Köpte en Jacka gjorde jag på Intersport en Parkas väldigt varm och gosig kostat 1400 men nu kosta den 700 riktigt nöjd över de priset.
Var på Maxi och handlade till Jockes matdosor för han fick åka och jobba igen härligt. Men tråkigt var så mysigt att vara alla 3 hemma och mysa, men kommer ju hem fredag eller torsdag så.

Igår kväll somnade Klara 20.30 och sov till 02:30. Hon brukar annars somna när vi lägger oss runt 22-23 men igår lyckades vi få henne somna tidigare utan att vakna en enda gång. Mycket nöjd mamma och pappa fick mysa SJÄLVA i soffan med  en film innan läggdags.

Nu ska jag gå och klä på Klara jag vet i är äldigt sega på morgonen men de e skönt att hon vill sova till en 10 på mornarna för då kan man kliva upp själv tidigare ( om man orkar). Nej nu ropar hon på mig.

Bye

Dags att dra

Idag far vi till stor staden. (Sthlm) Men först är de hudcirkeln som gäller för mig ska på ansiktsbehandling i 90 min. mmm Sköööönt!! Fick ju de i Julklapp av Jocke förra året. hehe tyckte de var dags att ta ut den nu innan den går ut den 23e dec.
Men nu ska jag gå och kamma frillan lite sen bär de av mot Hudik och sedan mot Norrtälje där vi ska bo.
Ska shoppa lite till mig själv också känner för att unna mig lite granna ett par nya skor ska jag leta iaf.

Igår var vi och tog spruta också för Klaras skull. Har inte kännt av så mycket mer än lite öm i armen, hade lite huvudvärk inatt också vet inte om de beror på de heller riktigt. Är otroligt spänd i nacken också sen innan sprutan så. Men nu är de gjort iallafall var inte så hemskt. Tror Jocke känner av lite mer i armen än mig. Men är han värd :)

Nej nu ska jag kamma till burret och åka till stan.

Hörs när helgen är över kommer hem på Lördag kväll tror ja.


Måndag IGEN!

Herregud så veckorna och månaderna rinner iväg, i morgon är de en månad till Julafton, helt otroligt alltså. Klaras första Jul, ska bli så mysigt.
Har ju faktiskt julklappar på G också håller på planera in är väl typ bara någon kvar som jag ska komma på något åt.  Men känns bra att veta redan nu. Ska bara inhandlas. Till helgen blir de ev Sthlm och hälsa på Jockes faster så då passa vi nog på att åka in till The Big City:)

Men vart Klara akut hungrig så bäst att ta fram tissen, annars blir de väldig klagosång.


Nybadad

Nu är Klara nybadad, fått lite massage och lite käk i magen. Låg på soffan en stund, sen nu sitter hon i babysittern och kika på tv och myser med filten och nappen.
Nyser gör hon också. Hon har alltid nyst väldigt mycket ända sedan hon föddes, har era små gjort de? Hon nyser alltså varje dag nästan. Inte snorig eller så utan bara nyser. Hon nyste redan någon timme efter hon föddes. Ibland har hon riktiga nys dagar kan hon nysa flera ggr på rad en 5 ggr alla gånger.

  

 

Nu vill hon inte sitta mer själv börjar bli tröttis så ska gå och hämta korgen och lägga henne. Kanske borde börja med sovrutin på kvällarna?! Eller är de tidigt?!




Tisdag igen

Tycker de nyss var tisdag, men tisdag är en ganska ok dag tycker jag även onsdag för då är de bara 1 dag till Pappsen kommer hem till oss igen. Är så skönt att han jobbar mån-tors nu. Får man ett liv tillsammans igen. Kändes lite knepigt när han kunde vara borta 9 dagar utan att träffa oss. Men nu är de inte så är så glad för de.

Men igår var jag och Frida på Nytorp en sväng och hälsade på lärarna och Bella, var trevligt. Träffade även Madde som gick i vår klass fast hon gick häst och vi gick Jordbruk. Men har inte träffat Madde sedan vi slutade skolan så var roligt att träffa henne.
Idag har jag vart hos mamma/mormor och bakat lite limpor och en sockerkaka, Alfred var också där. myst lite med honom också Klara sov typ hela tiden så. Min mormor o morfar kom också innan dom åkte till doktorn med Morfar, vart beslutat idag om att han ska operera sig i halsen igen annars riskerar han att få en stroke. Det sitter igen i hans blodkärl eller vad de heter med 90% är igen täppt som de kommer bara igenom 10% blod antar jag de är. Känns inte så roligt men känns ändå bra att de blir åtgärdat innan det blir något riktigt allvarligt.

Klara har börjat suga på tummen, hon är specialist på att peta ut nappen ur munnen och sen är hon där snabbt som attan med fingrarna och blir jätte arg när man ska ta bor handen och stoppa in nappen. Ser hellre att ho har napp än tummen, då de ska vara lättare att vänja av nappen än tummen för tummen har dom juh alltid med sig.
Men hon är ju så söt när hon suger på tummen så man kan ju inte låta bli att vänta lite ibland med att stoppa i nappen.
Just precis nu ligger hon brevid och jag hinner inte ens ta bort handen innan nappen är ute och tummen är inne hela handen är helt dreglig nu för hon stoppar in alla fingarna ibland. Lill gumman.

k

    k


Ikväll väntas Andra Avenyn, ME LIKTE IT.

I morgon ska vi på BVC också ska bli kul att se hur mkt hon gått upp på 2 veckor, inte så mycket tror mest på längden nu.

Nu ska jag flytta Klara för hon har slocknat på någon sekund bara så ska lägga henne i korgen och sen ska jag börja kika efter nå julklappar tänkte ja. Man kan ju börja planera lite iaf. Är ju en hel del som ska köpa både på Jockes sida och på min sida ååh guud, vad ska man ge allihopa. Man skulle haft lite fantasi några har jag iaf inplanerad.


Bloglovin

http://www.bloglovin.com/blog/555916/saraerixon?claim=zcj5nq7t4ns">Följ min blogg med bloglovin


Ensam med Klaris igen

s

Så var vi nu ensama igen:(

Var tvungen att testa camen lite kom på att vi faktiskt har en sån på datorn. Hittade till och med massa ramar i cam programmet riktigt roliga ena kanske bjuder på en till en annan dag.
Efter den bilden så slocknade Klara i min famn men nu är hon vaken igen ligger på soffan brevid mig här och sprattlar och snackar en massa shit, tkr nog jag är lite tråkig.
Jo just de hon spyr lite emellanåt också för ovanlighetens skull eller inte. Men hon ahr blivit bättre fast just idag har hon spytt väldigt mycket tkr ja. På onsdag ska vi på BVC igen måste verkligen höra då man vad man kan göra. Tycker jag gör som folk säger håller henne upprätt och rapar henne flera ggr och inget hjälper. Men har hört flera stycken som köpt nå droppar som man ska ge och då har dom rapat bättre och pruttar inte alls lika mycket, men de har Klara inga problem med, var länge sedan hon hade ont i magen också nu. Hur lång tid ska de ta för magmunnen att växa till sig? hon blir juh ändå 2 månader på fredag, och idag vart hon 8 veckor.
Gud så tiden rusar iväg.

Idag har vi vart på Maxi och handlat lite granna till Jockes matdosor och sedan var vi till Johanna och hämtade en babysitter som vi fick låna. Klara älskar att sitta i den än så länge, men har bara suttit korta stunder för hon är ju inte van att sitta där. Finns vibrator på den och de tyckte hon nog kittlade till lite i magen för gud vad hon log när vi tog på den.
Men annars så ler hon en massa annars också nu, inte alls lika svår flirtad längre. Är så mysigt att se henne le man smälter verkligen då.
Hennes farmor och plast farfar var hit en sväng också ikväll, Klara fick en kanin pyjamas, ett par röda strumpbyxor med hjärtan och ett par strumpor.

Nu går Heart Break Hotel på tvn såg ja fast den har jag ju sett flera ggr redan. Men får väl kika lite på den ändå antar ja. Medan jag väntar på att Jocke ska komma fram till Forsmark och ringer och säger godnatt.


Lördag

Nu har de gåått en tid sedan jag uppdaterade igen, men har haft lite att göra. Håller på donar lite med Klaras rum bla, så har jag vart till Hudik och Söderhamn och fyndat lite granna. Men hennes rum fungerar tillsvidare som gäst rum också eftersom hon sover inne med oss ännu hon är ju bara 8 veckor, men jag funderar faktiskt på att låta henne sova i sitt rum när vi går över till spjälsäng, just nu sover hon en korg på hjul väldigt lämpligt då man köra den från rum till rum beroende på vad man sysslar med.
Men tänkte att man hör henne väldigt bra från hennes rum, vi måste gå genom hennes rum för att komma till vårt rum. Och hon säger verkligen till på natten om hon vill något och hon äter just nu bara 1 gång på natten så fortsätter hon med de får hon inviga sitt rum. (det ska börjas i tid med rutiner och sånt)

Har iaf köpt Klaras namn i vita bokstäver och ett hjärta, ska sättas ovan spjälsängen, hittade söta rosa krokar på dollar en gris och en elefant som jag satte på gaveln av garderoben sedan hittade jag tavlor i samma serie en elefant och en drake, vart jätte fint. Har ju även framkallat en massa kort  och gjort lite förstoringar. Så jag köpte en massa ramar så nu har jag suttit och satt in en massa foton i ramar och spikar upp dom på väggarna här hemma i hela lägenheten. Blir kalas fint så nu blir de snart för mycket på väggarna istället för ingenting. Nej man har satt upp i vårt sovrum eftersom jag sparat massa plats för just förstoringarna som vi tänkt göra på Klara.

Nej nu ska Klara få pyjamas och sen ska vi förbereda oss för Körslaget/Dansbandskampen.
Blir nog lite krig om tv:n ikväll jag vill ju se Körslaget det är juh faktiskt sista gången ikväll av de. Så jag ska kriga lite extra om att se de. Inte lätt att leva med en liten dansbands nörd;)

Ska försöka bättra mig på update nu IGEN. Bjuder iaf på en bild där Klara badar med mig i Skarplycka.
k


Onsdag, tiden går så fort

Jag förstår inte vad tiden går fort nu, Klara är så med och vaken. Ja hon är för de mesta vaken på kvällen när vi vill lägga oss, så just nu är hon jätte pigg, ligger kikar på pappsens hår varvat med lite nyheter på tvn. Hon är så pigg och glad att hon inte ens vill ha nappen. Hon är ju bara för söt min lilla flicka.

Idag har vi vart på ICA Maxi och kikat, äntligen har dom öppnat hela Maxi. Hittade lite fynd där tex en mobiltelefon som Jocke tänkte ha när han jobbar för 179:-  väldigt lämpligt pris med telefonnummer till och med, 3 st matdosor 10:-/st, en kupa till micron så de inte blir mat överallt i micron 25:-. Hittade även lite annat små plock som är bra.
Just de köpte även en pyjamas där till en kompis till Jocke som fick en liten thai pojk för 4 veckor sedan, så var dit och kikade på honom och guud så plutt liten han var. Han vägde bara 2,8 när han föddes så ha var verkligen mini liten brevid Klara fast de bara skiljer ca 2 veckor mellan dom. Dit kom vi väldigt lägligt för hans dotter fyllde år så fick vi lite tårta också.
Ikväll har inte hönt så mycket tatt de lugnt kollat på Bonde söker fru, är väldigt roligt att kolla på då Jocke vet lite vem Pecka är och en kommer ju från Järvsö och sen är de Tilde som träffade när jag hade praktik sommaren -07. Så tycker de är super kul att se hur de förändrats där sedan jag var hos henne där i Månkarbo, inte så mycket men de ha blivit lite fler hästar.

Imorgon vet jag itne riktigt vad som händer ska nog åka och hälsa på Klaras kusin en sväng var ett tag sen jag träffade honom nu, måste och leka lite med honom.

Nu ska jag försöka ta mig på toaletten och borsta gaddarna och gör natten.

See YOU

Klara bara växer och växer

Kl 10 var vi och vägde och mätte Klara ocg guud vad hon växer, snart är hon ingen bebis längre.
Nu väger hon 5280 gram och är 58 cm lång, och har 39 cm i huvudomkrets. När hon föddes vägde hon juh 4050gram, 51 cm lång, och 34,5 cm i huvudomkrets.

När jag var liten så var jag 58 cm när jag var ca 3 månader och Klara är 58 cm nu och är 1½ månad, ganska stor skillnad de juh. Är roligt att sitta och jämföra tycker jag.

Sen ska vi in till stan, ska skjutsa Erik på hockey träning, på granngården för att köpa kraftfoder till Lill killen.

Nu ska jag ta och käka lite lunch, ska fundera om jag ska äta lasagne eller ungsfalukorvmed hemmagjorde potatismos, lär nog fråga Jocke vad han ska ha:P
Ska kika lite Wallander medan Klara sover ute i vagnen också. Hon älskar att sova ute i vagnen kan sova i 4-5 timmar där ute om hon inte tappar nappen då:P



See YOU


Jobbigare än man tror, pengar är inte allt

Det är jobbigare än man tror att vara ensam hemma i 6 dar med en liten bebis. Jag trodde inte det skulle vara någon fara för Klara är ju så gudomligt snäll, hon äter och hon sover på nätterna för de mesta är de aldrig något gnäll. Men det blir jobbigt för man ska ju sköta allting annat i hemmet, städa, lagat mat och Klara spyr ju hela tiden känns de som iallafall och de blir en massa tvätt som ska tas reda på, så i Lördags em när Jocke skulle åka och jobba igen så brast de helt och hållet för mig. Kände bara att jag inte orkar ha honom borta från oss längre, jag måste ha hjälp!! Han var ju hemma 2 första veckorna med Klara och mig. Sedan har han jobbat nu i 4 veckor sist var han borta 9 dagar i sträck.
Pengar är inte allt, familjen och hur man mår måste ju gå före.
Förlossningsdeppression?!
Antingen är det bara för att jag är trött och Klara spyr för de mesta som jag känner att jag inte duger till och inte kan ta till mig Klara på de sättet jag trodde jag skulle göra känns nästan som jag inte klarar av allt som har med Klara att göra, och inte blir de ju bättre när de äldre säger att ni skulle veta hur de var när vi fick barn, då fick man inte någon hjälp då jobbade karlarna hela dagarna och så skulle man sköta huset och allting själv. Men deras karlar kom hem på kvällarna och nå tror jag att dom fick nån hjälp allt när dom kom hem från jobb.
Jag har faktiskt Jocke borta hela veckorna och han sover hemma 2 nätter och är hemma över en dag. Och på den dagen går tvättmaskinen för fullt och jag måste laga mat dosor och grejja. Det blir ju ingen direkt vila när han kommer hem så. Visst han tar Klara de gånger hon inte vill ha mat när hon gråter. Men man måste vila från resten också någon gång.
Är även för jag inte mått så bra som jag inte är särskilt duktig på att höra av mig till mina närmaste vännet och umgås med dom längre som jag egentligen väldigt gärna skulle vilja.
Kanske vart lite gnäll nu men känner att man måste skriva av sig lite ibland.

Nu är han kvar hemma iaf. Ja Jocke vart kvar hemma hos oss iallafall, Känns väldigt skönt. Så nu har de vart lugnt och bra här hemma. Men klarar inte av att ta någon kritik av honom. Hoppas de blir bättre snart.

Idag, Lagade jag lasagne till lunch bjöd även över mamma på lunch då. Jag har aldrig tidigare gjort lasagne, men den vart väldigt god, gjorde med köttfärsås, morötter, fetaost och lök. Har inte gjort de förut för att jag inte tyckte om de, men vart sugen på de igår så tänkte att ag skulle testa och mm gud så goood den vart.

 

 

Och nu är det dags att laga middag då, kyckling och ris blir de till middag. Imorgon ska vi iväg och mäta o väga Klara, ska även höra om svininfluensa vaccinet, om hon tycker att vi ska göra de, är väldigt skeptisk till det faktiskt. Men det börjar ju leta sig häråt också. Nja ska se vad BVC säger i morgon. På fredag ska vi på återträtt på föräldra gruppen och se allas små bebisa ska bli riktigt skoj de.

k

 

See YOU


RSS 2.0