Fredagsmys

Tänk att på alla bloggar man går in på så står de fredagsmys. Själv har vi haft mys sedan tisdag kväll :)
Måste passa på medan pappsen är hemma. Han åker ju snart antingen i morgon kväll eller söndag kväll.

I onsdags var vi till Söderhamn skulle stor handla tänkte vi så vi klarar oss hela månaden med sånna grejer typ pasta, ris, blöjor mm. Men tror ni blöjorna var dyr eller? dom var nästan 20 kr dyrare på Coop Forum i Söderhamn än vad dom var i Hudik och vi skulle köpa 3 pkt och de blir juh 60 kr så då shet vi i blöjorna.

Vad använder ni för blöjor?!
Vi använder oss av Libero Soft stl 2 just nu. Tycker pampers inte har någon passform. Har någon provat Coops, eller Lidls blöjor. Har hört Lidls ska vara bra och billigare!

Klara fick några pyjamasar av mig, och fick ett jätte fint babygym av pappsen också. Fast hon är inte så förtjust i lejonet som finns på de blir riktigt arg när de rör på sig (hon råkar komma åt de) Var på Dollar och köpte en ram också med massa olika former i som vi tänkte sätta in massa bilder på Klara och sedan en bild på pappa och en på mig från när vi var liten.

Igår var vi in till stan och kikade lite passade även på att äta på Hot Chili eftersom jag inte hade någon lust att laga någon mat, mmm det var väldigt gott, men man blir juh så mätt fast maten inte är slut. Var och hälsade på Klaras farmor också hon myste en mass med Klara och fick en fin rosa/vitrandig bamse pyjamas jätte söt.

Idag skjutsade vi in Klaras moster Emma till stan hon skulle på röntgen med sin rygg, medan hon var där åkte vi till Ilsbo och hämtade lammkött, sedan var vi på Kvantum/Maxi och handlade. Skulle köpa blöjor och lite grejs men då hade dom inte dom stora förpackningarn där så fick vi åka på Coop ändå, (bäst att hålla sig till Coop) Bjöd Emma på Mc Donalds gjorde jag med, kände mig riktigt snäll idag faktiskt.

Nu ska jag ta och klä på Klara overallen och åka och bada hemma i Skarpsis eftersom vi inte har något badkar här hemma på Grönan.


See YOU





Tisdag

Nu har de vart så där dåligt med update från min sida igen, och inte lär de bli så mycket för nu är äntligen pappsen hemma hos oss :)

I lördags så var vi iaf in till stan en sväng skjutsade vi moster Emma till staden för att handla lite grejer till hennes 18års fest, sedan åkte vi till Skarplycka var där en stund. På kvällen så skulle mor o far vara barnvakt till Alfred hemma hos Johanna så var Klara och jag dit, så kom mormor o morfar dit med krabbor och kräftor, mmm mums så gott de var.

Söndag, var hemma på f.m tog de lugnt bara myste i soffan, Klara tyckte de var lite knepigt med klockan tror ja. vart helt knasigt med mat tiderna.

Och igår så hade jag flersa samtal med försäkringskassan om föräldrapenningen och min sjukskrivning, så nu har allt löst sig, och får föräldrapenningen i morgon. Känns väldigt bra att äntligen har en inkomst.
Var även in på AF och lämna papper till Roger passade också på att dra ett varv på stan köpa strumpor till Klara och en brun rosa randig Vringad tröja till henne, kommer bli jätte snyggt till ett par manchester bxor (bruna) så nu ska jag leta sånna.

Idag har vi vart hemma och städat och grejjat lite, torka i fönstrena dammsugit torkat golven, städa lite på toaletterna och så. Var till mormor o morfar och hämtade Erik och Tujja som jagat idag.
Men nu ska jag stänga ner dator och mysa med min flicka och min älskade sambo!!

See YOU

Dags för mat

Ja nu ska jag ta och göra lite sen lunch tidig middag, blir lätt så när man är ensam, inte för vi har någon ordning på mat tider annars heller, försöker men lyckas aldrig riktigt, blir alltid oftast att vi äter middag vid 19-20 på kvällen spec nu när Klara är här.
Idag blir det iaf kycklingfilé har dock inte bestämt om det blir pasta eller ris till förmodligen pasta jag är så dålig på koka ris bränner alltid kastrullerna.
JAg tycker själv annars att jag är duktig på laga mat men inte RIS.

Sen jag käkat ska jag hänga lite tvätt och stoppa i ny i maskinen, plocka ur diskmaskinen. Sedan blir de nog åka på konsum och handla lite gotta till idol och mysa ner mig i soffan med Klara.

Nu måste jag kila och kissa innan de kommer i brallan och mat dags medan Klara sover typ sovit dålig både igår och idag korta stunder bara så måste jag bära runt henne annars skriker hon bara om hon får ligga själv även om jag ligger brevid henne.



Godmorgon fredag

Nu är de fredag men vad spelar de för roll egentligen, inte nå, jag har ju helg varje dag känns de som och Jocke kommer inte hem denna helg så. Men man kan ju säga at ja hade helg igår när jag åt pizza efter som de känns bäst att äta pizza på helgen.

Vi har iallfall gjort morgon nu vaknade egentligen vid 8 av att Klara var redo att göra morgon, men ammade henne och sedan la ja ner henne så låg vi och myste och prata och log en massa till varandra. Sedan fick hon ligga upp på mitt bröst så somnade hon om och sedan vaknade vi ca 10:30 så då steg vi upp. Nu har Klara ätit fått kläder på sig och ligger nu på golvet och myser lite granna.
(pratar och viftar med händerna så hon snart rullar runt)



k     k

k
 
Idag hade jag tänkt ta en lång promenad, men de e pissväder och eftersom vi bor alldeles vid e4an så man lär ju bli dygn sur av alla bilarna och lastbilarna som åker förbi när man går på gångvägen bara.
Så blir att leta något annat att göra, åka till stan kanske?! hihi I LOVE THE CITY. Har man inget för sig kan man juh alltid åka in med någon och ta en fika och bara strosa runt och kika, skulle behöva köpa ännu fler bodysar till Klara också skulle jag vilja ha nå kläder jag också för den delen, iaf en ny tröja. Men den ska vara ammnings vänlig också inte sitta så tight är så jobbigt när man ska bråka med både Klara och tröjan när hon ska äta. För Klara har rakt inte tid att vänta någon extra sekund, då blir de liv i luckan.

Ne nu ska jag ta och äta frukost och koka ett ägg, vart så sugen på ägg. Fast de blir bara ett ägg för de ena var trasigt så går ju inte koka de då. Får se om de blir nå mer inlägg idag eller om de blir en annan dag, tänkte föröka bli lite aktiv och få lite fler läsare. Brukar juh ligga mellan 15-20 wooow vilken stor bloggare jag är NOT.

 

 

 

 


Torsdag kväll

Nu är Klara badad och ligger här i soffan, nyss låg hon och pratade men vände mig om nu och då hade hon somnat lill gumman. Hon brukar bli hel slut när hon badat men sist var de livat efteråt. Nu sover hon iaf en stund innan de ska ammas och nattas i sängen, vi brukar juh lägga oss run 21:30-22:00 oh hon brukar för de mesta få pyjamas på mellan 19-20 tiden om vi inte är borta för då blir de ju ändring på rutinen.
k

När nattar ni era små?! Och sover dom i egna sängen?!

Jag brukar vilja ha henne brevid mig på nätterna när jag är sjäv eftersom jag är lite mörkrädd :S :D och sedan för att de är lämpligt när man ska amma och så när man är själv. Men när Jocke är hemma så sover hon självklart i sin egen säng på hans sida så jag ska få vila så mycket som möjligt de få nätter han sover hemma för tillfället.
Men snart blir de mer hemma för honom, verkade som att de var bara 2 veckor till på Forsmark innan de var slut med jobb. Hoppas de inte blir förlängt engång till. Även om han gör mkt pengar där så är pengar inte allt jämt. Fast klart skulle juh vara skönt om vi någon gång fick de bra ställt igen som vi hade förut när vi tjänade våra egna pengar liksom och delade på hyran. Jag har jú endast fått 9000 sedan februari. Så vi har levt på Jockes sjukpenning nästan hela året som låg på ca 14 000 kr i mån. Tur att han arbetat upp sin sjukpenning så pass bara hur skulle vi annars kunnat överleva??!! DAGENS SAMHÄLLE

Fick ni igång er föräldrapenning på engång?!

I morgon kommer iaf lite lön in på konto, ska se över räkningar och greja då tänkte jag eftersom jag ej vet när Jocke kommer hem så är de väl lika bra att Betala och göra klart allt så man vet hur mycket de blir kvar efter de.

Ikväll vart de en pizza till middag faktiskt och lite julmust hittade jag på affären, mmm det var väldigt gott.

Nu ska jag kolla sista minuterna på Mammas pojke.

See YOU


Vad göra?!

Ja, igår var Klara och jag till stan ju, jag är så grymt sugen på en ny vinter jacka, tror jag bara har den svarta typ kapp/jackan eler vad man ska kalla de en sån typ filt jacka eller nå. Min skid jacka vit/grön är så ful på de vita, och tror den är trasig i någon ficka också. Så dags för en ny, såg en i HT i tisdags är jag var hos mamma o pappa, en ICE PEAK tyckte den var ruskigt fin, var sugen på en röd, men sen när jag kom in till stan igår då var den vit och röd inte röd som i tidningen. Så får nog bli den svarta, menar visst är de snyggt med någon färg, är inte så färgrik av mig. Men en vit blir juh så lortig och svårt att få ren sen. spec när man ska i och ur med vagnen i bilen och grejja.

Sugen att köpa nya skor också, mina Nike skor som jag köpte i sommar har gått sönder. (spruckit i skinnet på insidan) Dom gjorde de antagligen när jag var gravid och trängde på mig dom i slutet. Men såg de inte förän i måndags. Men kanske lika bra att vänta lite granna ändå, menar de är ju ändå dags för vinter pjux nu. och vad ska man köpa för skor då? Hittade ett par snygga på Knapps, men njae jag vet inte riktigt.

Händer i helgen då?!!?
Jag blir nog sittandes hemma ja ensam med Klara. Jocke är och jobbar vart borta sedan i söndags morgon, och kommer hem mitten av nästa vecka eller så blir de nästa fredag. Känns lite jobbigt att han ska vara borta så länge faktiskt. Lite jobbigt med allt ansvar över Klara själv. Tur att hon är snäll, men är lite jobbigt på kvällarna när man får gå runt och bära henne för hon ligger minsann inte själv då blir de skrik.
Ja hon sover ju på natten så ska inte gnälla.

Igår red jag en sväng också, gud vad skönt det är att sitta på hästryggen igen. Ridit  4 ggr nu sedan Klara kom ut. Måste juh starta lite försiktigt ändå juh.

Nee, nu ska jag ta och kolla efter nå att käka är lite sugen. Klara gjorde morgon 06:30 i morse, hon som brukar vilja ligga och dra sig till 10 nästan för de mesta somna och mysa en massa men. Har sovit väldigt oroligt nu i famnen också vaknar efter någon min. Skriker och tror hon är hungrig fast hon nyss ätit.

Ja nu ska jag vänta att Jocke ska ringa han har rast nu så brukar ringa då.

Seee You

Lill flickan är nu 1 månad

Tänkas så otroligt fort tiden går. Klara är redan en månad och Jocke har nu jobbat i två veckor sedan Klara kom till oss.
Jag kan dock inte förstå att Klara låg i den stora magen jag hade, (stor mage, stor flicka).
I tisdags var vi och vägde och dåå var hon 55cm lång och vägde 4970 gram (51 cm 4050 gram).
Men nu har hon nog passerat 5 kg.
I tisdags fick vi även första barnbidraget på 1050:-. Så igår var Klara och jag in till stan och shoppade 2 bodysar (röd/vitrandig och en vit) 1 par mysbyxor (svarta) i stl 62, hon växer ju så de knakar.
Fast vissa kläder typ från Lindex och Kappahl är lite stora ännu, men på H&M kan hon ha 62.
Köpte även 2 kräklappar på Åhléns en rosa/lilarandig och en svart/röd/gulrandig.


Nu vet hon vad hon vill också, hon följer med blicken, och hon ler.
Det sötaste leendet jag någonsin sett, även om hon är lite (väldigt mycket) svår flirtad.
Ler endast ca 3 ggr per dag, men det är bättre än inget. Och man lyckas aldrig få med de på bild heller.




k
Missade leendet precis, kameran var lite för seg.
(eller så var de jag)



Klara Anna Linnea



Min lilla flicka igår när hon låg i sin korg och tittade i spegln medan jag grejade i köket.
Först låg hon och pratade sen vart de tyst så gick dit och kikade och då hade lill flickan somnat så sött brevid nappen och med näsan mot spegeln.

(och så klart lite spya på kinden)


Vi flickor

Ja nu är vi flickor ensamma hemma, väldigt tråkigt och vi saknar pappa jätte mycket! Han är ju ändå världens underbaraste pappa :)
Men han kommer iaf hem på torsdag, men han kommer bara till Gävle och dit kommer han ca 20:00 och tåget gick 18:08. Så ev blir de till att åka dit och hämta honom då, men helst vill jag nog slippa de.

Igår var jag till stan en sväng med Erica, köpte en mössa och ett par byxor till Klara i stl 62 eftersom hon växer så de knakar och tänkte att hon har faktiskt bara mjukis kläder, så då vart de ett par shit snygga rutiga brun och rosa. Hon har ju typ bara rosa kläder också så kunde ju vara roligt med någon annan färg också, annars så köpte jag hårsnoddar till mig, kan inte begripa att alla hårsnoddar bara försvinner hela tiden! Hur ska de inte bli när Klara blir äldre och ska använda dom också då kommer de väl aldrig finns en hårsnodd i detta hus.

Idag har vi gått till Iggesund och handlat lite mandariner, apelsin juice, bröd och nya nappar. Var även på apoteket och köpte min fjärde kartong med ammningsinlägg, pinsamt att jag använt 150 inlägg på mindre än 3 veckor, är det normalt att man läker så mycket, tänk vad mycket mjölk som går till spillo egentligen, ja gör juh inte så mycket verkar ju ha mjölk till hela Njutånger ändå :)
Men det är faktiskt väldigt skönt nu när hon äntligen kommit ut, är så skönt att orka göra massa saker som man inte orkade senaste månaden. Och på fredag fm ska jag rida för första gången på flera flera månader, jag räknar inte de ggr jag ridit barbacka när Jocke lett Fluga i grimman bara för att jag bara måsta rida lite granna:)

Klara växer så de knakar bara, i torsdags så var vi och vägde och mätte och hon hade då växt 2 cm och gått upp 500 gram. Och de märks för nu är de bara att rensa ur stl 50 inte för att hon har så mkt kläder i stl 50 men lite vart de ju ändå pyjamasar och sånt.
Men då vägde vår lilla flicka 4558 gram tror ja de var och var iaf 53 cm lång.

Måste bara visa vilket gulligt mess jag fick av Jocke igår när vi skulle lägga oss.
Livet är så underbart nu så du kan inte ana.
Två så otroligt vackra tjejer. Är så glad att jag fick barn med dig.
Älskar dig mitt hjärta. Kyssar din man!

De stod lite mer saker också mellan men jag vill inte lämna ut hela messet.
Jag tyckte de med din man var lite gulligt eftersom jag frågade honom i helgen på skämt när han hade tänkt fria till mig :)

Nu skulle jag ha duschat när Klara sover men bara de att jag startade tvättmaskinen förut och den går i samma hål i golvet som duschen och de rinner så sakta så är rädd att de blir översvämmning om jag ställer mig i duschen nu. Fast jag borde göra de när hon sover, jag ska nog försöka får göra en snabbis, som vanligt.

SeeYou


RSS 2.0