Sällskap

Ja någon som vill ha sällskap i veckan Klara och jag är ensamma hela veckan. Pappsen ska jobba tack och lov så sover han hemma med oss <3 än så länge men pengar behövs ju verkligen!

Så säg till om ni vill hitta på något någon.  Skulle vara jätte kul om den där mammaträffen jag snackat om tidigare blir av. Kanske ska ringa HAnna och kolla om hon vill hitta på något, hon kanske ska till Enånger någon dag bäst att kolla upp.

Nyss kommit från stan, käkat, träffat Jockes mamma, hämtat nå grejs som Jocke ska ha i morgon när han jobbar.
Nu är de dags för gröt för Klara snart och sen sängen för hennes del. Har ju blivit jätte duktig och somnar runt 19 varje kväll nu senaste veckorna. Nästan varje kväll.

Nyss fick jag med på film när Klara skrattade åt Jocke så lekte tittut med henne bakom babygymmet. Äntligen fick jag med de, har filmat när hon pruttade med munnen också idag. Sööööt pluppis!!

Nu ska jag fixa gröt och päronpuré till Klara.

See You

Söndag

Sitter med lite funderingar över om vi ska byta bilstol till Klara eller inte hon väger nog ungefär 8 kg nu och börjar bli riktigt tungt att bära runt på babyskyddet, men samtidigt är de lämpligt när man ska in och handla och så bara ställa den ner i vagnen. Men visst hon kan nog sitta i kundvagnen snart klart man kan måste ju hålla i henne då hon kan ju inte sitta själv men är ju väldigt stadig och alla tycker hon är tidig med allting. Men man ska ju inte jämföra med andra barn alla har ju sin egen takt att utvecklas i. Men igår började hon med att prutta med munnen så de bara flyger saliv tänk att dom lär sig de över en natt liksom. Hon har även börjat skratta mer hon skrattar åt Jocke mest men även åt mormor skrattade hon i fredags. Men inte alls lika som när hon skrattade åt Alfred.
Hon rullar även runt men bara åt höger tror jag de blir, ett tag rullade hon även från mage till rygg men det är en paus där nu.

Igår var vi till Söderhamn en sväng Klara fick 4 nya bodysar hon har ju nästan växt ur 68 så nu vart de 74 helt gaaalet! strax efter jul växte hon i 68. Vissa kläder kan hon ju fortfarande ha. Men en del är alldeles för trånga. ojoj 74 tror Alfred har typ 86 och är 14 månader äldre. Hon får väl ta och sluta växa nu en stund.
Hon fick också lite badleksaker hon har ju blivit så livlig i badet så kanske hon tycker de blir spännande med dom för nu försöker hon ju ta fötterna i vattnet. Säng kläder fick hon också svart/vitrutigt.


HIHI, hörde hur de sprakade i hennes byxa för typ 1 min sedan och tänkte att hon skulle få göra klart de men vände mig om och nu sover hon. Vill ju inte väcka henne men hon kan ju inte ligga med bajs i blöjan.Sprakade inte så mycket måste se om de var en fis kanske bara. Vilket de inte var såklart!!
Hon är ju lite förkyld så hon sov inte så bra i natt och hon sov i 20 min på täcket på golvet förut så hon behöver verkligen sova.

Sitter och väntar på Jocke nu han är och skridskor med lill brorsan min och sedan ska vi in till Hudik för han ska hämta nå grejer på kontoret och sedan locade han mig en sväng på DollarStore och sen ska vi hälsa på hans mamma en stund. Ska försöka tigga åt mig en kycklingsallad idag tror ja :) Måste nog köra en liten diet om jag ska komma i balklänningen till den 20 feb när vi ska på bröllop. Frågan är väl om mina bröst kommer bli mindre av de för det är där den satt som sämst, inte lätt när man ammar.


Laddat upp lite nya bilder

 
Klara 4 månader på dagen               Puss av morbror Erik

 
                    Klara på min födelsdag          Tummen är alltid med, gott efter ett bad    


Mormor med kusinerna i knät. Tycker kusinerna är lite lik varandra tycker ni?


Klara och morbror Fredrik
 
Klara idag i babysittern som för övrigt måste tvättas och ställas undan snart brakar den nog.
Den bör användas upp till 9 kilo och Klara väger närmare 8 nu och den sjunker till golvet snart tror ja :)
Stoor Tjejen


Snart är MIN dag över!

Ja idag har det vart min födelse dag och för 21 år sedan så gick min mormor och krattade gräsmattan LITE skillnad mot för nu när det är snö storm ute.

Har fått en hel del fina presenter! Bla presentkort och pengar till den kamera som jag ska köpa mig sen till sommaren har även fått ett halsband, örhängen, armband, skylt där de står kärleken övervinner allt, fick mer också men orkar inte rabbla blir så tråkigt att läsa för er också om jag ska rabbla upp.
Men idag har de vart paket öppning och fika, tårtan var riktigt good har inte smakat den andra ännu med marsipan på men får ta mig en bit i morgon de vart ju en hel del över ändå eller ja en tredjedel iallafall.

Klara skrattade som en tok ikväll när kusin Alfred kom har aldrig hört henne skratta så mycket någon gång hon verkligen tokskrattade när han kom och satte sig de räckte att han visade sig så skrattad hon. Goo gumman!! Fin kläder hade hon såklart Bamse klänning efter en släktning var så söt. Ska se om jag har någon bra bild sen när jag laddat uppp bilderna. Orkar inte nu för nu ska jag lägga mig och mysa med mitt hjärte gull till karl!
Älskar honom väldigt mycket hoppas han vet om de bara, man glömmer ju lätt att rå om varandra när man har smått i huset.



Tänkte tips om mammaträff också i Hudik ev till veckan tror inte dagen var bestämd ännu men ev tisdag.


<3 Familjen<3

Den efterlängtade Förlossningsberättelsen

Ja här kommer den. Något luddig kanske.

Nu i efterhand så var det något specielltt den helgen jag var på väldigt bra humör Jocke kom hem fredag kväll 18 sept från Forsmark han jobbade då borta 6dar i veckan och hemma 1dag. Han kom hem fredag kväll och åkte söndag morgon. Men jag var jätte glad att han äntligen kom hem!!! Senare på kvällen pratade han i telefon med någon och sa att han skulle åka igen på söndag morgon, de brast för mig han fick inte åka, men vi väntade med att bestämma de till på lördag kväll. Allt var mysigt vi var till min mor o far på kvällen en sväng och träffade även Fredrik och Tessa där, Fick även veta att dom skulle ha barn.( hade anat de innan)
Sen åkte vi in till stan hälsade på Jockes kompisa Danne och hans tjej Amanda som höll på renovera i lägenheten. Och han bor typ högst upp i ett höghus på 5-6 våningen UTAN hiss. Tänkte inte gå upp med Jocke lovade att gå bakom om mig och vi kunde stanna och vila. Väl uppe så var jag ju skapligt andfådd med min mage som ändå vägde 20 kg extra nästan, sedan åkte vi på Amandas och käkade pizza och för första gången på väldigt länge orkade jag heltplötsligt äta upp pizzan och inte lämna halva pizzan. Jocke ringde sin chef och sa att jag vela att han skulle stanna hemma denna vecka, och tur var väl de.
Söndag morgon vaknade jag runt 06:30 hade slemproppen gått och jag blödde lite och rätt var de var hade jag visst värkar. Jag gick och duschade vet inte hur länge jag duschade men de fanns då inge mer varmvatten kvar när jag klev ur duschen annars hade jag stannat där ännu längre. Värkarna tog i mer och mer och de var ca 7 min mellan dom ett tag. Vågade inte ringa mamma för hon hade jobbat natt och gått och lagt sig trodde jag. (hade hon itne gjort hon väntade att jag skulle ringa och säga att vi var på väg in) MEn vi ringde Jockes mamma och hörde oss för lite och hon sa RING förlossningen på en gång ni måste ju åka in.
Sagt och gjort vid 8.30 ungefär ringde jag förlossningen och hörde. Pratade om värkarna och när vi hade tid. VI var välkommna in för CTG men vi behövde inte stressa vi skulle äta frukost i lugn och ro, vilket var lite knepigt eftersom vissa värkar var lite värre än andra så undetiden jag drack min oboy och åt macka så packade Jocke väskan och grejjade. Sen måsta jag ju packa bebisväskan också ifall vi skulle bli kvar.
När kl vart 09:50 åkte vi in till förlossningen och under tiden tid (15 min) så hade jag 4 värkar och DOM kändes väldigt vääl och vi kom in dit vid 10:10 träffade en barnmorska som kände lite på magen och kollade hur mycket öppen jag var och å var de 2 cm hon var med oss en stund och sen gick hon för att hämta CTGapparaten, men det fanns ingen ledig så fick vänta en stund på den. Dom tog min binda för att se ifall mitt vatten hade gått något genom något test. MEn de hade de inte gjort. Vi låg på rummet till 11:30 sedan gick vi en sväng till BB-avdelningen och fika och kika TV men värkarna började ta i så mycket så vi gick tillbaka och tog ny CTG och nu hade de börjat hända något. Fick byta rum till de med badkar och tog mig ett bad vilket var väääldigt skönt!! Kände inte av värkarna alls lika mycket men när kl började närma sig 14:00 så fick jag nog kunde inte bada längre så fick testa TENS (små plattor man sätter i svanken som vibbrerar)  men de var absolut ingenting för mig var bara obehagligt och jag vela helst slita av den och kasta iväg den. Fick flytta in till ett förlossningsrum och testa syrgasen men den kunde jag inte alls med utan jag spydde och fick paniik av att ha hela den där masken. Min barnmorska beslutade att kalla in narkosläkarn och ge mig EDA/ryggbedövning pratade om att jag egentligen inte vela ta den men de var de bästa jag gjorde på helaförlossningen. Sen jag fått den kunde jag äntligen slappna av de enda som kändes var ett tryck ner mot rumpan när jag hade värkar. Lyckades somna och sov i 1½ timme ungefär. Hade inte öppnat mig till 4 cm när dom satte EDAn.
När kl var 17:00 var de dagsför middag var nån fisk och potatist men jag var inte så sugen så Jocke fick min mat, var efterätt också Chokladpudding men jag fick inte i mig mer än en sked ungefär. Kollade även om jag öppnat mig något och nu börja de hända något verkligen 6 cm öppen och barnmorskan lovade att vi snart  skulle ha en liten bebis hos oss vid 22.00 kanske sa hon. Klockan gick och jag kände av mer och mer tryck ner mot rumpan när kl var 18:00 hade jag öppnat mig till 8 cm och kände verkligen av tryckte började liksom kännas som att jag var tvungen att gå på toa och göra nr 2 snart provaade att kissa men kom inget. Sedan gick de fort 18:30 var jag helt öppen och värkar kom mer och mer  hade ju även en fylld urinblåsa så var tvungen att tappa ur lite och de var INTE skönt gjorde ont och sved eller vet inte riktigt hur de kändes. Barnmorskan började plocka fram grejer och Jocke vart nervös han sprang mellan mig och fönstret han måsta ju vara med mig när jag hade värkar men han måsta ha luft för att inte tuppa av. Han vart Vääldigt nervöös ett tag !! 19:15 kom kryst värkarna igång de kändes ännu mer än vad de andra värkarna gjorde. Men tur att jag hade EDAn tack vare den kände jag inte de riktiga topparna utan bara de där trycket. När krystvärkarna kom kändes de verkligen som man höll på bajsa på sig, man funderade om den verkligen kom ut rumpan!! Jag krystade för fulla muggar utan att skrika så mycket TROR jag, nej men Jocke tyckte inte jag skrek så mycket, men det var svårt att hålla tyst när man skulle få ut en stor flicka på 4050gram och 51 cm 19:33  || Klara Anna Linnea || 090920 ||


Väl ute så var de ju sedan moderkakan och allt som skulle ut vela inte släppa på engång utan släppte 19:55 tack och lov behövde jag ej ta i mycket för att den skulle komma.
Totalt blödde jag 350 ml och födde i gyn med framstupa hjässbjudning.

Säger bara att jag föder hellre barn än är med barn!! Att föda barn är som en dans på rosor i jämförelse med att vara med barn!!

Godmorgon torsdag

Denna vecka har verkligen rusat fram ingenting hinns med känns de som. Och igår hade jag bestäms träffa med Hanna och Selma i stan kl 11 men de fick skjutas fram till 13 eftersom jag hade hästar på rymmen.
Som sagt så sov vi i Skarplycka och tur var väl de, Jocke skulle skjutsa iväg Erik till skolan för han skulle ha skidor med sig och precis när dom ska åka så kommer en av grannarna springande och frågar om vi har hästarna i hagen för det är 2 st islandshästar på E4an!!!!! Jocke kommer in och säger till mig och jag kan inget gör för jag står där med Klara som är vrålhungrig så skyndar mig ringa till de andra grannarna och frågar om dom kan åka och fånga in dom. Och tack och lov hade hästarna gått till den springande grannens hästar och ställt sig. Men mitt hjärta slog ett ex antal slag när jag såg hur sakta bilarna körde på E4an för en stund. Usch det är inget jag vill vara med om igen!!!! Vet inte vad jag gjort om de hade hänt dom något!! Han är ju min lilla ögonsten lilla Löken!
(Han heter Laukur egentligen, men det betyder lök på engelska så då fick han kallas löken)


Min snygging i sommar, han har vuxit på sig gan ska mycket mer nu!


Tänkte ju även vänta på posten då när jag ändå skulle in till 13 har ju inte anmält konto till barnbidraget ännu så de kommer med posten.
Posten har kommit runt 12 tidigare dagar men tror ni den gjorde de i dag eller, nix pix den kom vid 13 så klart så vart så klart sen in!
Men hade en trevlig sväng på stan med Hanna och Selma, Roligt för dom är ju jämn gamla ja de skiljer 3 veckor mellan dom tror jag de blir, dom är ju även släkt med varandra. JAg är tremänning med Hanna så Klara och Selma är fyrmänningar eller man vad säger.
Ska kika på nå baby sim också som vi ev ska gå på tillsammans. Ska bli jätte kul.



Mätt och belåten

Nu är man mätt i magen, vart kassler och potatis till middag. Nu ligger Klara på golvet i morbror Eriks rum och kikar när morbror och pappa spelar tv spel. Jag ska nog göra något annat inte kommit på vad ännu bara. Göra en kladdkaka funderar jag på, bara jag kan med ugnarna här ( är ju i Gillsäter). Ugnarna lever nämligen sitt eget liv den ena är varmare än den ska vara och den andar är kallare än den ska vara. ( finns två ugnar på spisen)




Klara har suttit i barnstolen här idag för första gången. Satt där och åt banan. Jag slutar aldrig förvånas över henne. Hon är ju så mycket starkare och duktigare på allt än jag tror, hon satt i stolen som hon aldrig gjord något annat. Självklart bäddade jag runt henne med filt så hon inte skulle kunna kasta sig åt sidorna och bakåt, men hon gjorde inge sånna kast alls. Så hon åt lite banan och drack lite vatten till när hon satt där. Väntar att dom ska ringa från Lekmagasinet så vi får hämta våran stol också snart. Dom sa i början av veckan iaf.

Ska gå upp och höra om dom är sugen på Kladdkaka med frukt och glass. mm det låter riktigt gott de där.

ojdå

hehe såg att jag typ jämt börjar mina inlögg med Japps varför vet jag ej.. Måste nog bryta min tradition:P

Borta bra men hemma bäst

 

Japps sitter i Skarplycka nu, vattnet hemma hos oss har pajjat, var en läcka under huset någonstans förmodligen så blir vi utan någon dag och passande nog så är ju mor o far i Spaninen nu. Så finns ju säng plats lediga här också sköter vi ju ändå om djurena (hästar & kossor) har ju blivit bonde igen för en vecka då tack och lov.

Klara ligger just nu ute och sover jag sitter här vid köksbordet och kikar lite bloggar och på facebook medan Jocke dricker kaffe och surrar på.



Hyresvärden ringde nyss och dom hade iaf hittat vattenläckan i de andra huset tack och lov så kommer itne drabba de huset vi bor i. Tror det är ganska gamla ledningar i huset så är inte så konstigt ändå.
Vattnet kommer iaf vara avstängt till i morgon eller torsdag.

I möra ska jag på staden med Hanna och Selma en sväng också. Ska bli trevligt att komma ut lite granna.

Nej nu sk ajg kika vidare kanske skriver nå mer senare.

Söndag, hockey dags kanske

Japps söndag och i morgon är de måndag IGEN. Klara har fått smaka morotspuré idag, och de gick hem. Igår fick hon banan 2 ggr och idag fick hon banan på fm och morot nu på e.m. Hon har verkligen hajjat det där med att svälja och gapa nu, är så mysigt att mata henne med sked också. Det är ju mysigt att amma med, men hon äter så fort så jag hinner liksom aldrig slappna av och njuta av den stunden som alla tycker är bland de underbaraste med sina bebisar. Och jag känner mig som en mjölkliter ungefär, och sen vill jag rå om min egen kropp nu känns de som. Självklart så äter hon ju bara ca 5 tsk med banan o morotspuré ännu. Och jag kommer inte sluta amma helt bara för att vi börjar ge henne lite mat. Jag tänker amma henne morgon, kväll och natt och sedan kommer hon äta annan mat på dagarna så som gröt och lite puréer. Jag vill fortfarande att hon ska ha min mjölk ett tag till för de är ju bra för immunet som dom små barnen inte har byggt upp förän dom är ca 12 mån Har jag för mig.

Nej nu ska jag klä på mig för att åka på hockey. ev åka till Tessa om hon svarar någon gång.

Såhär hittade jag mina sötnosar när jag kom från badrummet:


Lördag, morrnmorrn

Japps idag är de då lördag hmm, händer idag då kan tro. Klara ligger ute i vagnen och sover somnade för 30 min sen efter lite banan. Hon börjar verkligen tycka om banan och gapar gör hon när man kommer med skeden också, fast fingrarna (tummen) åker in också när man är lite seg med skeden, hihi söt jäntan min.

Ja Jocke har nyss åkt iväg på rally och ikväll ska jag till en gammalklasskompis som fyllt 20, hon ska ha fest så ska åka dit en sväng och träffa lite vänner. Borde gå och duscha nu egentligen när Klara sover.
Ska starta en maskin med tvätt också, annars får vi väl vända på våra underkläder snart, hehe ne riktigt så illa är de väl inte men de kunde vart.



Trodde Klara skulle sova ja men nu ligger hon vaken ute i vagnen och kikar på blomman som hänger där. Ja tur att hon är lätt road, förhoppningsvis somnar hon om så jag kan duscha, gäller att passa på. Vill ju inte direkt ha den lilla fröken på golvet i badrummet heller, för hon förflyttar sig ganska bra nu kan jag tala om och sen är de 1x1 m som är tomt på golvet så njae. Babysittern tycker hon är trist när hon kastat iväg leksakerna så den funkar inte heller, kan ju inte direkt springa in och ur duschen för att sätta upp leksakerna heller.

Nej dags att ta tag i hemmet lite granna.

Bjuder på lite bilder


Klara älskar sin Laban som hänger på gymmet, men det är snabba vändningar.


Sötnos!

    
Har nog fått mig en liten datanörd till tös, ser ut som hon hajjar mer än pappa gör.


Today it´s Fredag

Japps i dag är de åter igen fredag, herregud vad veckorna går. Snart är de onsdag den 20 januari och Klara blir 4 mån och det är 1 vecka till jag blir fyller 21. På onsdag är de gröt dags för Klara också, hihi vi ska börja med smakisar :) Vi har ju redan börjat med lite banan fick lite idag, men de mesta kom ut, hon hajjar ju inte det där hur man ska göra när man får in de i munnen så vart banan runt hela henne kändes som tur att hon hade bara blöja på sig :) Men hon gillade de iaf verkade det som.



Idag igen har vi vart in till staden. Eftersom Jocke glömde köpa byggskum igår, och sen var vi på ÖB för dom hade burkmat till Klara för 5 kr st de var ju inga från 4 mån men de fanns från 5-6 mån och 8 mån. Datumet går ju inte ut för än februari 2011 så köpte 6 st burkar. Hittade även lite andra små plock där, lite konservburkar med musslor. Var ner på stan en sväng jambo macka var de som gällde och en sväng på Claes Olsson också, hittade en svart liten FM-radio som vi har i köket nu. Har saknat en radio och nu ahr vi äntligen en har bara tagit oss 1½ år att köpa en :) Sen beslöt vi oss att de skulle bli taco till middag ikväll, så var in på hemköp och handlade lite grejer till de, och 2 burkar mat till Klara en blåbärspuré och en morotspuré från 4 mån. Egentligen kan man ju göra själv också ska börja göra de sen när hon börjar äta riktigt känns som de blir mycket pengar annars att lägga ut på matburkar, dom kostar ju litegranna. vist 8 kr kan man tycka inte är så mycket men dom ska ju äta 3 ggr om dagen och så ska de vara mellis också mellan måltiderna och välling ch blöjor så de blir lite pengar. Är ju bättre om man kan sätta undan de pengarna på hennes konto istället.

Nu ligger stumpan och sover tror jag iaf. Hon slocknade vid 19.00 först och vaknade 19.23 för hon hann inte äta något innan hon somnade så visste att hon skulle vakna och vara hungrig ganska snart efter. Hon sov inte när jag gick därifrån för 5 min sedan men det är då tyst, hon gnällde lite när jag satt där. Såg att hon var jätte trött så gick därifrån.




Tjohooo!!

Japps nu är de dags för update igen!!
Händer inte så mycket här nu, är ju så jäklans kallt härutan för, så kallt att vår termometer till och med har ballat ur står -10 på den och i bilen stod de -18 bara 8 grader skillnad så.

Idag har vi vart in till staden, vi valde mellan att åka till Söderhamn på Aqua Arena för att bada, Kika i affärer och handla lite i Söderhamn och Åka till hudik för att handla. Vi valde att åka till Hudik så vi har vart på Maxi och handlat sedan har vi vart runt på alla leksak/baby affärer för att få tag i den barnmatsstolen vi vela ha till Klara. Jag såg den förut när jag var in till stan med mamma innan Klara föddes. Och sen när vi var till våra vänner så hade dom en sådan och var mycket nöjd med den stolen det är en Små Troll stol ungefär som STOKKE´s tripptrapp stol. Fast den känns lite smidigare på nått sätt. Nackdelen är väl att de itne finns i så coola färger, men vi valde mellan valnöt och svart så det fick bli en svart, eftersom vi har tema vit/svart i matrummet så blir de ju bra. Men stolen skulle komma hem i början av veckan för dom som fanns hemma var felande, något med färgen som inte stämde.
Vi har också ÄNTLIGEN satt upp mörkläggnings rullgardninerna i sovrummet som vi fick i julklapp. Nu är de bara gardinstängerna som ska upp där och sen måste jag sy upp gardinerna 20 cm innan jag sätter upp dom. Igår gjorde jag en beställning på Ellos också hittade gardiner till vardagsrum och matrummet, sedan vart de ett grå/svart överkast till vår säng och 2 bodysar till lill stumpan min. Ska även inhandla ett nytt påslakansset till Klara och leta en tummen tallrik, hon fick nämligen bestick,mugg och haklapp i tummen så är bara tallriken som saknas. kikade efter en idag men hittade ingen fanns bara hela sett och de vela jag inte köpa när hon redan har allt.




Och min lilla flicka har blivit så stor, hon rullar runt men fastnar med armen när hon rullar från rygg till mage, men från mage till rygg går de undan. Hon är så söt när hon ligger och försöker komma runt över armen. Hon ligger ju inte direkt stilla längre när hon ligger på filten på golvet så lär nog leta nå större att ha. Hon vill inte heller ligga under babygymmet på rätt sätt för hon ska ligga tvärs under de istället, sötfisen! Hon har ju blivit så intresserad när vi äter också. Så fort vi ska äta och sitter vid bordet så vill hon komma upp och när hon sitter i knät när vi äter så följer hon intensivt hur gaffeln/skeden går från tallriken till munnen. Testade igår och se om hon gapade när jag kom mot munnen men de gjorde hon så klart inte, får se hur hon gör i morgon då ska vi käka lite banan.

       
Pappa är tossig


Men ack så mysig




Nej nu ska jag kika vidare på Glee. Hörs kanske i morgon. 


Min tös får inte växa så fort

Guuud så fort allt händer nu. Nu hittar hon grejerna till munnen (oftast) och tänderna är på väg upp är jag rädd för LITE väl tidigt tycker jag, idag rullade hon runt, inte riktigt med flit direkt såg de ut som. Måste vara för att jag lärde och visade henne igår hur hon skulle göra:P Hälpte henne genom en liten putt i rumpan:P hihi
Hon växer och hon växer :( vill ha min tös liiiten ju. Var även och kikade på mat stol åt henne idag funderar på lite olika. Finns ju så många olika, men ett beslut är tripp-trapp iallafall för den kan dom juh ha i flera år. Funderar på BRIO eller Carlos. Helst vill jag ha en svart, (Klara vill ha)
Men den blir inköpt när barnbidraget kommer den 20e.

Skulle även vart upp till hon som sydde min balklänning också, för att sy om kjolen, vi ska på bröllop den 20/2 i Stockholm, och tänkte nämligen har min balklänning då, men vill inte ha en långkjol kanske ser lite för mkt ut, man vill ju inte vara vackrare än bruden, (skämt åsido)

Idag har vi vart och hälsat på en kompis till Jocke som har en liten Thai pojke som är 3v yngre än Klara. Dom låg på golvet och poserade litegranna. Men Klara var inte så förtjust i honom. Sedan var jag och handlade lite granna, blöjor, en liten nappflaska till Klara tänkte ha som vatten flaska liksom, lite havregrynsgröt köpte jag också åt henne, tänkte att hon skulle få de när vi köpt stolen för då är hon ju 4 mån också.
Känner att jag vill börja vänja henne lite med mat, smaskisar bara nu i 1 månad eller nå så får vi se sedan vad hennes mage tycker om de. Men jag är väldigt sugen att ha en trevlig kväll med mina vänner nu. Lite god mat och god dricka, ha en härlig tjej kväll, vad tycker ni mina vänner? ska vi planera?!

Har vart dåligt för update för min del har haft lite saker att göra, sen har jag inte haft nå hurmör riktigt heller.
Hjälp mig gärna att komma på humör med lite kommentarer, behöver lite sporrning.


Klara <3


Samma vecka som Klara kom ut till oss.

 
           Första måltiden                     Blir beundrad av mamma


Första gången i sängen hemma.
 
Med första pyjamasen på.             Mys i sängen med pappa.
 
Klara 1 månad
 
2 mån                                          3 mån 

Nu


Mobilbilder

Har äntligen tagit mig för och laddat upp lite bilder från mobilen. Hittade bilder från när Klara var alldels ny kläckt. Guud så liten hon var, hon växer alldeles för fort. :(

Hittade även dessa bilder jag tog någon vecka före jul ett lite roligt minspel av Klara, när hon vaknade sedan hon sovit en stund, hon visste inte riktigt om hon skulle vara glad eller ledsen.

 
 


Nu blev de kväller

Japp Klara har gjort kväll. Slocknade för 10 min sen och här sitter jag och ska strax gå in och göra min älskade sällskap vid tv:n en stund.

Ikväll stod pasta med skinksås på matlistan. Vart riktigt lyckat, vi åt för nästan 2 timmar sen och är fortfarande mätt. Är lite sugen att göra apelsinris, har en korv med risgrynsgröt i kylen frågan är väl om jag har nå grädde bara.. Annars blir de väl bara Apelsin då. Det är ju smaskigt de med.
Måste börja införa mer frukt i denna familj. Är ju bara jag som äter och när jag äter så äter jag för flera veckor på engång så då dröjer de till nästa gång jag köper frukt. Tack och lov så snart får Klara börja äta frukt också LÄNGTAR, hon har ju redan tjuvsmakat lite banan och de gick ju hem. om 15 dagar är hon ju 4 mån. Helt SJUKT.
Jag tror jag ska börja fundera lite på när jag tänker börja sluta amma henne. Det är ju väldigt lämpligt att amma för man har alltid maten med sig. Och jag lämnar ju henne med mormor ibland och någon gång har hon vart med farmor. Men de går inte så bra för mig att pumpa ur längre, kan vara för att jag alltid gör de i stress man behöver ju samma lugn och ro som när man ammar. Men det går inte riktigt. Jag tänker nog börja trappa ner lite när hon blir 5 mån men inte sluta helt för än hon är 7-8 mån. Hon har ju bara vart hemma med pappa korta stunder som när jag åkt och handlat eller så handlar om ca 40 min ungefär. Skulle vilja ta en tjejdag något tag här göra stan och umgås med mina vänner. Utan att ha vagnen med för man kan aldrig gå igenom butikerna på samma sätt som när man är själv och prova något går ju absolut inte. Så nu jävlar ska pappa få vara hemma någon dag med sin lilla flicka.


Nej nu ska jag kila.
Detta är nog mitt sista inlägg för dagen. Så godnatt gott folk.
Glöm ej att kommentera lite:P


Herregud

Min statistik visar mer ochmer hela tiden,, hihi blir så glad, måste väl betyda att jag skriver lite roligt iallfall :)

Ja idag har vi vart in till staden en sväng vart 2 pyjamasar åt Klara och ett par längdskidor åt Jocke. Även en fika på Dackås, mm varmchoklad när det är -17 ute är GULD värt, man blir så varm och gosig :)

Nu sitter jag hemma hos mor o far och väntar på Jocke han lära hemm och hämta presentkortet så då passade vi på att åka hit. Klara ligger uppe med mormor och sover en stund. Är nog skönt för här nere vid datorn är de brr,kallt som satan tycker jag. Datorn står ju vid dörren ner till källaren och de drar väldigt mycket i dörren.

I morgon är de röddag IGEN men spelar ju ingen roll för oss för vi är ju hemma ändå. Ska iväg och hälsa på några vänner som har en dotter 1 månad äldre än Klara.
Idag hade vi tänkt åka till söderhamn och bada, men de får vänta till Torsdag eller fredag. Tror dom har extra varmt på torsdagar så. Någon som vill hänga med på ett bad med småttingarna kanske?!

Ska nog ta och ringa BVC någon dag också för ny tid och sen så är Klara väldigt kladdig i de vänstra ögat. Det har alltid runnit ur de men nu har de liksom blivit kladdigt när hon vaknar sedan hon sovit. Man kanske kan få några ögondroppar eller något sånt. Ska även höra om den där föräldragruppen som hon sa skulle starta efter nyår. För när Klara föddes så hade de precis startat en och blev ingen ny för än efter nyår sa hon då.

Nej nu ska jag leta mig nå värme någonstans för gud så jag fryser.


Städat

Ja nu har vi städat ihop lite damsugit efter granen för sjutton vad den barrar ner. hehe kanske för att vi glömt att vattna den så mycket som den behövde:( men men den ska snart ut. Nu ä jag less på allt julstök och vill bort med alla tomtar och all jul. Skulle vilja shoppa loss lite ny inredning. skulle behöva ha hyllor i hallen där man kan ställa lådor med mössor, vantar, mm. skulle vara perffa eftersom vårt kapprum är så litet så måste man få undan alla grejer. Borde egentligen röjja ur den stora garderoben och hänga upp alla kläder just nu ligger de i kartonger. (vår/höst jackor, vinter kläder) Men em orkar de just nu. Var på ganska bra humör för en stund sedan men sen började de snöa IGEN. ÅÅhh är så less på snö nu så jag tror jag kräks.

Nej detta är ingen dag för mig vill helst bara lägga mig i sängen och vakna upp i morgon med ett glatt humör. Men måste jag måste ta mig igenom denna dag också. Tack och lov för Klara och skiner alltid upp mina dagar även när det är som sämst. just nu har hon sovit i ca 1 timme i våran säng. Hör att hon är vaken nu ska nu ska jag krypa ner och mysa med henne innan Jocke inser att hon är vaken för då får man inte ha henne själv :)

Det vart ju nytt år

Eftersom alla typ gjort en sån här lista så tänkte jag att ja jag gör väl en jag också då för att inte vara helt OFF ;)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Fött barn
2. Höll du några av dina nyårslöften? Tror inte jag hade några
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? JA det var väldigt många som blev de.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? har bara vart Sverige för mig iår.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Jag har saknat mina vänner väldigt mycket, Dem hinns liksom inte med fast man väldigt gärna vill. Och att inte bli tillfrågad grejer att följa med dom på som man vart innan lilla Klara kom. Men det är väl så det är när man får barn.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?  23/1 Då vi fick vårt + att Klara skulle komma och den 20/9 då Klara kom till oss. <3
8. Vad var din största framgång 2009? Att bli förälder om man kan säga de som en framgång.
9. Största misstaget? Jaa du minns faktiskt inte. Hade desto fler 2008.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Var väl när jag var med barn även om man inte kan kalla de sjuk riktigt men mådde väldigt dåligt där till och med vecka 22
11. Bästa köpet? Våran bil, fast inte riktigt nöjd ändå men.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Bilen
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? När Klara kom ut.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Lady Gaga- Pokerface. Den spelades alltid när vi åkte bil spec när vi var på väg hem till Idenor. Vid golfbanan så spelades den jämt.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Från och till men senaste månaderna har jag vart jätte glad.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Tagit fler kort när Klara var om allra mist och på min mage.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Inte shoppat så mycket åt Klara kanske kunde sparat undan pengarna istället.
18. Hur tillbringade du julen?  Hemma hos mormor o morfar med min familj.
19. Blev du kär i år? Har vart kär länge i min Joakim. Kommer alltid att vara också han är bäst min DARLO
20. Favoritprogram på TV? hmm, i våras var de Xena, krigarprinsessan. Men Förlossningsakuten tycker jag är bra.
21. Bästa boken du läste i år? Har nog inte läst en bok sedan jag slutade skolan.
22. Största musikaliska upptäckten? hmmm.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Japp, fick en dator :)
25. Något du önskade dig men inte fick? aaa, en systemkamera.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Satt mest i soffan för jag var helt slut, mådde så jäklans illa. Jocke fick göra de mesta när alla folk kom jag fick iaf öppna paket och gosa med Alfred i soffan minns ja.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Vunnit en massa pengar!! eller jag skulle nog bli glad bara jag vann en ny lott en gång.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Har vart väldigt mycket tights och tunika/kjol
29. Vad fick dig att må bra? I början av året var de mest Jocke och min mamma. Men nu är de Klara som är mitt allt och med henne klarar man av allt.
30. Vilken kändis var du mest sugen på?
31. Vem saknade du? Mina vänner
32. De bästa nya människorna du träffade? Hmm, jadu måste vara dom på sjukhuset på avdelning 7D och förlossningen.


Inta ryggläge (magläge)

Ja nu är jag tillbaka har haft strul med internet men nu är jag här igen.

Och nu ska jag inta min väldigt sköna säng. Klara sover sedan 1½ timme tillbaka. VARFÖR kommer man aldrig i säng någon gång. Nästan varje kväll har kl blivit närmare 00:00 är så olikt mig. Och sen sover vi länge på morgonen istället bara för att Klara sover. Men måste ta tag i de nu känns de som, måste ta och väcka henne iaf vid 9. I torsdags hade hon en grinig kväll och vägrade sova tillslut somnade hon vid 23:30 och sov sedan till 05:00 sen var hon hungrig men hon slocknade direkt och sov sedan till 10:45 då var hon hungrig igen och hade inte jag hållt henne vaken så hade hon slocknat efter hon ätit. Blir så fel med att sova middag när hon sover så länge. hon behover sova 2 ggr om dagen inne eller 1 gång om dagen ca 4 timar ute i vagnen. När hon ligger i vagnen så sover hon ju jätte bra, men har inte velat ha henne ute nu när det var SNÖSTORM och -15. Men idag sov hon i vagnen i 1½ timme iaf. När hon var hos sin mormor.

Nej nu är de ryggläge(magläge) som gäller för mig.


RSS 2.0