Mys med familjen

Har vart dåligt med update från min sida, har haft fullt upp kan man säga.  Pappa Nilsson vart ju väldigt dragen på juldan så var jag och morbror Erik som fick ta hand om hus och hem på annandagen. Fast vi försökte få liv i pappsen också men ja de hjälpte i några min sen dog han igen. Jag tyckte ju att man faktiskt få ta ansvar över sin dotter även om man är bakfull hände väl lite mer då.

Har iaf blivit mycket mat och mycket klappar. Och MASSA mys med familjen. Det tycker vi om.
Och Klara har blivit så stor på bara 4 dar så kan hon allt känns de som, hon har blivit som en helt annan person på de här dagarna sedan julafton. Hon pratar på som sjutton jollrar på mest med pappsen då. Hon har ju inte börjat skratta riktigt ännu men ibland hör man sånna härliga skratt ljud när man leker och busar med henne. Bara jag som hört de förut men idag kunde även pappsen få fram dom när dom låg och busade i sängen. Hon är så otroligt go. Idag hittade hon munnen också med leksakerna så hon låg och gnagde på dom en stund innan hon tröttnade att ligga på golvet själv. Annars är hon väldigt trött idag bara hon inte håller på bli sjuk. Men hör att de e fullfart på henne nu hon och Pappsen kollar på Hockey.


   
Checka Klaras miner  




Idag har inte hänt så mycket tagit de lugnt bara,tänkte åka en sväng till Jockes farbror men dom var inte hemma så blidde inte så.
Istället åkte vi in på dollar dags att köpa lite mer tvättlappar har ju hittat riktigt billiga och jätte bra tvättlappar där. Jag tycker annars att sånna våtservetter luktar illa, men dom där är faktiskt bra och inte heller blir Klara röd i rumpan av dom som hon blivit av Natusan och Liberos tvättlappar. Lite skillnad i pris är de också tror 1 pkt Natusan går på 34:- eller nå och dom jag köper heter Mjukt&Skönt och kostar 10:- tror det är lika många i dom också.  Så ibland hittar man fynd på dollar faktiskt som är BRA.


Julafton över

Så var Klaras första julafton över, Hon fick en hel del klappar hon måste vart väldigt snäll dom är 3 månaderna. Och idag blir de mer klappar :) hihihi. Idag firas de med hemma hos mina föräldrar och Johanna, Chrille, Alfred och Therese kommer då. För dom firade på Chrilles sida i år och Therese var hos sina föräldrar.

Igår var vi hos min mormor & morfar. Klara tyckte de var en lååång kväll, hon slocknade innan tomten kom så var tvungen att väcka henne för att få ett kort med henne och tomten. Självklart var hon med och öppnade sina klappar de var kläder, skor, leksaker, gosedjur, en filt, boken om mig, väggord prinsessa, Hello Kitty kudde, en docka med massor av kläder och ett par bad byxor så nuu ska de badas :)
Jag fick 3 st tunikor olika sådana, kandelaber (ljusstake), El-tandborste, aloevera tandkräm, stek gryta, kökshylla, 4 st skålar, duk, tror de var nå mer men kommer inte på de ust nu.
Jocke fick presentkort 2 st 500kr på InterSport (köpa skidor), 2 T-shirts, Skinnhandskar, mössa. Sen var han med på en del grejer som jag fick också.

Klara är nog väldigt trött idag hon har bara vaknat och ätit inte kollat upp utan bara gnölat och ätit sen har hon slocknat igen, men nu är de dags att vakna tycker ja. Pappsen ligger kvar han också ännu så ska krypa ner med två hjärtan nu och mysa innan det är dags att kliva upp.

Kommer lite bilder från julafton sedan.

som barnen om inte värre

hehe ja jag är nog värst av alla mammor i hela världen känns de som. Jag har sovit ca 2½ timme än så länge och är inte ett dugg trött. Är på tok för spänd och tänker på alla julklappar. hehe Nej de gör jag faktiskt inte eller jo lite men sen är de alldeles på tok för varmt i sovrummet och jag stressade som en tok igår och känner att de inte släppt ännu. Klara och Jocke sover helt ostört i sängen mina sötnosar.

Ja igår hade vi ju lill julafton iallafall. Fick ett armband, stekpanna, ram och en mamma bok. Klara fick  bitringar, pyjamas och en jätte söt silverglittrig kofta. Sedan bytte jag och Jocke ett paket och då fick jag en hårddisk så jag har en backup nu. Ska kopplas in senare idag.

Alla klappar köpta TROR JAG en hel del vart de i år. Men gud så svårt det är att handla till Klara nästan svårast av alla hon. Vart lite bit grejer.
 Föresten nu har hon verkligen hittat sina händer hon tog till och med en grej till munnen igår. Gick på någon dag från att vara jätte arg när hon inte kom dit hon vela till att hon satt och slog på våran svart/vita kudde i soffan när jag satt med henne i knät och den låg brevid.
Ååh längtar till hon vaknar för dagen så jag får se henne leka med allt papper för hon älskar när de prasslar. Fick en bok om prasslar efter kusin Alfred och den härjar hon på med så den flyger iväg och för att inte tala om leksakerna på babysittern igår DOM FLÖG satt ALDRIG där dom skulle sitta :)

Dan före dan före dopparedan

Japp det är idag de. Härliga tider, ledsen att de vart så dålig update senaste dagarna men haft en hel del att stå i. Men idag har jag iaf vart hos min mor gjort sill, köttbullar, korintkakor och smakat på julgodis.Var även lutfisk där igår kväll och guuud så gott de är skulle vilja ha de flera gånger om år ja inte bara 1 gång. 
Här hemma har vi klätt granen och grejsat lite granna imorgon kväll kommer Jockes föräldrar och vi ska fira en liten julafton så vi slipper åka land och rike runt sedan på julafton. Och i morgon ska de sista klapparna inhandlas det är tyvärr väldigt många klappar och jag vet fortfarande inte vad jag ska köpa riktigt snacka om dålig fantasi liksom!

Ikväll har Frida och Micka vart här en sväng lämnat julklappar, jag fick en och Klara fick två, orättvist va, men ja det är väl så när man fått barn. Tyckte mamma sa de för någon dag sen också, att när man får barn själv då får man inte så många klappar. :( jag som älskar klappar.

Har även hänt en olycka här eller ca 1 km bort på e4an (vi bor ju alldeles vid e4an) så har vart världen kö suttit och studera, mina föräldrar hamnade i den och vi fick rapporter om att de var en lastbil och person bil det där hände för ca 1½ timme sedan och bilarna började rulla söder ifrån för ca 15 min sedan och dom har inte kommit upp i hastighet ännu verkar vara en väldigt lååååång kö. Hoppas ingen gjort sig speciellt illa iallafall.

Klara
kallar på mig hon ligger och degar i vår säng i väntan på att jag ska göra kväller. Vilket ska ske precis nu.


Godnatt på er tror ej jag hinner skriva något i morgon. Ska försöka, ser att mina läsare ökar. Det tycker jag om. Kommentera gärna så jag får se vilka filurer som läser min blogg!!

Julkort



Så här såg våra julkort ut iår försökte ju få en helkropps bild men Klara var juh inte med på de så de fick bli den bilden.
Är hon inte söt så säg min lilla prinsessa.


Skrivaren

Vi fick låna en kabel av Jockes kompis och yeees nu kan jag skanna upp bilder , HÄÄÄÄRLIGT



Var ganska söt ändå när jag var liten


Julklappar

Fortfarande några julklappar kvar att inhandla men vet ej riktigt vad jag ska köpa. Hmmmm!? något tips någon??
Har kvar till Therese, Johanna, Chrille, Erik. Funderar på köpa nå kläder till Erik men njae jag vet inte ett presentkort kanske, så kan han ju köpa själv och bestämma.

Har iaf slagit in de julklappar jag köpte idag, synd att inte granen är inne ännu är så fint och mysigt när de ligger klappar under granen tycker jag. Håller på göra Älgstek också idag men usch de tar sådan tid den kommer väl bli klar i natt någon gång antar ja för den är alldels röd ännu. Mamma säger hennes går så fort med de gör inte min tydligen fast vi gör lika. Tänkte vi skulle äta de ikväll då men fick ta upp en annan kött bit istället nu då som jag ska gå och steka snart. Tänkte ja, blodig till migg icke blodig till Jocke (skosula ;) )

Likheter



Finns de någon likhet tycker ni??


Det är jag till vänster och Klara till höger.
När vi hittade den bilden på mig så såg vi Klara de var jätte läskigt, nu får jag inte till någon bra bild på Klara.
När jag skickade bilden till min mamma så trodde hon de var Klara. Men icke sa nicke det var ju jag.

hihi lite roligt men samtidigt läskigt.


Bad Klara

       


Igår kväll fick Klara ta sig ett bad och vart befriad från all spya för en stund iallafall.
Och baljan börjar bli lite trång svårt att ha henne liggande nu liksom för hon sparkar med fötterna så hon slår huvude så igår fick vi testa något nytt och de var mycket spännande. Nej är nog lämpligast att duscha med henne nu snart och de älskar hon ju så de är juh inga problem men de är krångligare att duscha än att bada henne när man är själv.


Igår hände inte så mycket var och fikade med en kompisa till Jocke på Dackås, mm det är ett mysigt ställte tycker jag. Sen handlade vi lite granna och så hittade en skrivare på Ica Maxi för 500 kr. Önskade mig den i julklapp tyckte jag, hihi och idag så var Jocke och köpte den så nu har vi kopplat in den fast såklart var de ingen kabel till datorn med utan bara strömkabel så måste köpa en USB-kabel till veckan. Dåligt att inte skicka med en sånt tycker jag. Men iaf på skrivaren finns även Skanner och kopiator, riktigt bra tycker ja.

Nu ska jag ringa och beställa käk, idag blir de kycklingrulle för mig och något annat för Jocke antar jag.



Tidig Julklapp



När vi var nere i Stockholm så köpte vi lite julklappar men jag insåg nu i veckan att vi kanske måste ta fram den ena av julklapparna för annars kommer hon nog inte kunna ha den. Och de var hela kittet Puma klänning med tights och strumpor. Inte så förtjust i luvor annars men tyckte den var så söt. Men mycket riktigt så börjar den bli trång är stl 62 på den men den sitter lite tajt iaf tightsen speciellt på goo låren hennes. Men klänningen har lite konstig form sitter tajt på magen men jätte långa armar. Armarna annars i 62 är nästan korta. Måste nog plocka fram 68 snart.


Spruta

Så trött blir man med feber och en alvedon

I torsdags så var jag ju på efterkoll inte alls så farligt som jag trodde pratade lite och fick en massa beröm över hur fin Klara var och sen självklart så tyckte hon att Klara var så lik mig. Precis när vi kommit innanför dörren hemma och klätt av Klara och vi satt oss till ro i soffan för en lite käk så ringde dom från BVC och frågade om vi kunde komma då få spruta och väga, mäta mm. Så de gjorde vi. Var inge kul där i torsdags alls tyckte Klara, inte alls kul att mäta längden dom bara drar och drar i mig tycker hon. Men hon har växt bra nog nu på en månad.

Samma kväll som hon föddes: vikt 4050gram, längd 51cm 
 utskrivningsvikt 3890 gram               

1 vecka 4 dagar: 4515 gram, 53 cm   
2 veckor 4 dagar: 4460 gram, 54 cm  
3 veckor 1 dag: 4610 gram, 54,5 cm  
4 veckor 2 dagar: 4970 gram, 55 cm  
6 veckor 2 dagar: 5280 gram, 58 cm  
8 veckor 3dagar: 5630 gram, 58,5 cm
12 veckor 4 dagar: 6860gram, 61 cm   
Hon har alltså gått upp över 1 kg i vikt, mycket bra mycket bra :)






skratt

Min lilla tös skrattade för första gången. Vi satt i soffan och myste sedan hon ätit en slurk, diskuterade lite och å började jag grimasera lite åt henne och så skrattade hon. Sen när jag skulle visa pappsen så vela hon ju så klart inte.

Man fick en tår i mamma ögat. och vart ännu lyckligare!!!

Duktiga jag

Ringde i går till MVC ska på återbesök efter förlossningen. Mindes ju inte namnet på min barnmorska men har kommit på att jag hade Karin, men på datorn såg dom att jag hade Anneli men de hade jag ju inte. Så ringde dit i dag men dom har ju telefon tid kl 08.00 förut har dom haft till 09.30 men inte idag tydligen, förut har de även gott att lämna ett medelande men inte ens de gick nu. Njae jag tycker de där är ett knepigt ställe ja.
Skulle dit i morgon 16.00 men de var ju hos Anneli är väl ingen vitts att gå till henne hon vet ju inget om min graviditet eller något så.

Nej kila till min lill familj nu :)

Sjukling





I morse så var Klara lite snorig och vela inte riktigt vara med på noterna, men så var Lady Gaga- Bad Romance på svt2 och då vart hon helt knäpptyst, och satt med pappsen och diggade.

 


De syns på henne att hon inte är riktigt hundra och märks jätte väl, hon är liksom loj inte samma fart och samma glada skit som hon brukar vara. Orkar inte ligga under gymmet så länge som hon brukar och är väldigt gosig när hon sitter hos en ligger gärna på mammas mage och myser i soffan fast inte hon är trött.
Kollade febern runt 18 och de var 37,7 hon brukar ligga runt 36,7 så lite är de. Tänkte ta den senare ikväll också och se hur de är om hon blir ännu slöare. Hon som ska få spruta på fredag ju.




Sömn

Vilka härliga nätter de senaste  nätterna vart. Klara vaknade igår morse kl 7 och vela ha mat annars sov hon hela natten genom, slocknade och sov sedan till 09.30 käkade lite sedan tänkte om hon somna om men nejnej tyckte mamma och tryckte på lyset i taket. Sen var hon hur piggelin som helst.
Igår kväll var hon lite grinig hon somnade vid 20.30 i min famn i soffan, sov till jag försökte lägga ner henne runt 21.00 gick inte vaknade och jag fick ta upp henne, slocknade såklart på engång. Sedan vid 22.00 då vart hon hungrig åt lite och slocknade och sov sedan till 05.15 i morse. SKÖNT! åt lite och somnade om till 09.00.
Duktig liten flicka. Nog för att hon redan håller på bli pappas flicka, :( gråter hon så vill hon gärna vara med pappa. Men de är bra så hon inte bara vill vara med mig ju.

Imorse när hon satt i babysittern så kom hon på att en av leksakerna har fötter så hon tog tag i foten och röck loss leksaken och ner på golvet, jag satt tillbaka den och hon kasta iväg den, så höll vi på ett ex antal ggr hon studsa och härjade i babysittern, snart går väl skenorna av i den, så som hon sprattlar och har sig i den.

Nej nu ska jag göra knäcken som ej vart gjord igår och sen ska jag nog städa lite såg en dammråtta nyss.
Fyy vad dammigt de blir på vintern av elementen. När värmen är på.






Knäck

Nu ska jag strax åka och köpa lite grädde och en suprise till Jocke.

När jag kommer hem ska jag slutföra pepparkakshuset! Det märks att man inte är någon konstnär måste jag säga.

Nej skriver mer senare. Jocke tycker jag blivit en blogg nörd och sitter vid datorn jämt. Så är inte fallet iallfall!!

För mycket mat

Klara äter alldels på tok för mycket när hon ska äta, och min mjölk kommer alldels för fort. I lördags när hon var hos sin mormor så spydde hon ingenting och då hade hon ätit 120ml i flaska och rapat. Jag vet ju inte hur mycket hon äter när hon äter från mig men det är nog betydligt mer. För hon spyr och hon spyr även om man rapar henne mellan varvev när hon äter. Och jag vet inte hur många kartonger ammningsinlägg jag gjort av med har kartongerna kvar. Ska räkna över de och idag måste jag köpa en till kartong. Men nu har jag börjat ta från henne brösten tidigare än när hon själv slutar äta och hon tycker hon är mätt. Men hon blir väldigt sinnig när hon måste sluta äta men är bara stoppa i nappen så blir hon nöjd. Klara har ett väldigt stort sugbehov vilket hon haft ända sedan hon var 1dygn bara då vi började med napp för hon vela tutta men inte äta liksom de märktes för hon tuttade annorlunda än när hon var hungrig. Så nappen kommer nog bli ett stort problem sedan att vänja av men  hon kanske dissar nappen snart helt för sin tumme.
Visst är de sött när de små har tummen i munnen någon gång ibland men nu börjar de bli alldeles för ofta och länge. Stoppa vi i nappen så petar hon ut den och stoppar i tummen istället på engång kan ligga hur länge som helst och hålla på, så tillslut måste vi hålla i händerna för att hon inte ska peta ut den och stoppa i tummen.

Ja Klara vaknade iallfall igår kväll igen efter sådär 30 min var jätte ledsen men inget hjälpte så tillslut tog vi in henne till vargdagsrummet och då vart hon nöjd när hon fick se tv och när hon sedan fick ligga under babygymmet och leka av sig. Jag kom på att hon inte fått göra de på kvällen som hon oftast gör innan hon ska sova. Så hon hade nog överskotts energi för sjutton vad hon lekte och härjade under sitt gym. Så vi kom inte i säng för än 00.00 ändå jag som tänkt lägga mig i tid så man kunde kliva upp är rädd att hon håller på vänder lite på dygnet nu så nu blir de RUTIN dags för oss på dagarna med sovpass. Just nu ligger hon ute i vagnen och sover kallt ute idag så de fick bli vinteroverallen för första gången får ju knappt plats i vagnen med den. uscha buscha Mamma vill ha en ny vagn en STOR.

Nu ska jag gå och göra de där pepparkakshuset jag tänkte göra igår kväll.


Släppa allt

Jag fick släppa datorn och allt jag höll på med för Klara vart så där akut hungrig som bara hon kan bli. La oss i sängen och ammade, myste och sen slocknade Klara så var till att lägga ner henne i sin säng har sovit i 10 min ungefär. Och nu ska jag nog gå och plocka lite i köket och sedan fixa mig inför natten, har blivit endel sena kvällar nu känns i kroppen de. Men sen sover vi ju väldigt länge på mornarna istället Klara vaknar ju helst inte för 9.30. Nej hon vill gärna sova länge på morgon äter hon vid 6 så slocknar hon om direkt och sover till 9.30-10.00, man borde ju egentligen kliva upp själv och äta frukost i lung och ro men det är ju så skönt att ligga kvar och bara se den lilla flickan sova, med armarna rakt upp eller med tummen i munnen. Ska se om jag får något tillfälle i morgon att ta en bild.
Klara somnar oftast i sin säng eller att vi lägger ner henne där sen hon somnat vid tv:n eller om hon ammat i vår säng, men sedan på morgon kvisten så vill man ju gärna ha henne kvar i sängen dels för att man själv är alldels för trött för att orka kliva upp med henne och för att man vill vara snäll och låta Jocke sova (han är juh hantlangaren, Klara sover på hans sida av sängen) sen vill man ju så klart snosa lite på henne när man vart ifrån henne så många timmar. Men de ångrar man sedan efter 1 timme för då har hon trängt ut mig så jag ligger på listen på sängen (har en list som är 10 cm bred på sängramen) och hon ligger tätt tätt in till min sida så jag knappt kan lyfta på armen. MEN HON ÄR JU SÅ SÖÖT

Hur gör ni med era små när de ska sova!? Några tips?
Har ni dom i eran säng hela natten eller sover dom i sin säng hela natten?!

Nej nu ska jag kila Godnatt på er återkommer i morgon Måndag

Söndag, Lucia

Idag har det inte hänt så mycket faktiskt, kikade på film på förmiddan och sen runt 16 åkte vi till Klaras farmor och fikade lite Luciafika och Klara var Tomteflicka, vart ju ingen bildtagen då, men hon ska nog ha den på sig någon annan dag nu när de nalkas JULAFTON snart, mig längta som sjutton.

Idag har de kommit lite snö också så nu börjar de bli julstämmning här på riktigt, ska ta och ställa fram lite tomtar också, tänkte nog snart gå och göra pepparkaks hus, köpte ett idag för jag orkar nog inte riktigt göra ett eget ändå som jag tänkt mig är så krångligt med alla fönster och allt även om de finns riktigt fina och enkla men njae de får vi ta ett annat år.

Nu ska vi försöka söva Klaris, men hon protesterar hon har inte riktigt kommit in i några sovrutiner på dagarna ännu hon sover då hon är trött eftersom hon sover så bra på natten ännu, men börjar bli dags at lägga sig i tid på kvällarna. Man måste ju börja. har försökt lägga henne förut någon kväll också men då vaknar hon bara när hon kommer till sin säng.

Så nu ska de ges ett sista mål mat sen så får hon allt lägga sig i sin lilla spjälsäng, som hon för övrigt sover mycket bra i.

Min blogg har blivit helt knäpp får inte upp nå bilder ikväll!!!


måsta ju ha en liten familje bild vart dock inte så bra får ta en bättre en annan dag med riktiga kameran!


Hänt något

Ojoj nu har de verkligen hänt något här i bloggen. HÄRLIGT!!

Ja igår var vi ju ut och käkade Jocke o jag firade vår förlovningsdag. Hade väldigt svår att bestämma var vi skulle äta. Men de vart 49:an iaf, maten var god men vi vart ej mätt och då åt vi en förrätt också. Ända man blir mätt på där är nog plankstek med fast de är ju potatismosen som gör de. Såg att andra som åt lika som oss satt och nalla från planksteken vid samma bord, vi åt iaf en toast skagen till förrätt och Black&White till varmrätt. mmm gott men klyftpotatisen var väldigt knepig Färdig fast ändå inte, och kändes som den var uppvärmd flera ggr liksom. Köttet var även ljummet bara.. Njae inte 49:an på ett bra tag sa vi när vi gick därifrån.

Innan vi åkte hem gick vi in på hemköp handlade lite mys och sedan ner till Hemmakväll och hyrde 3 filmer, vi kollade på ena halva sen orkade inte vi och Klara vart övertrött och vägrade sova. Så får kika vidare idag.

Klara var ju hos sin mormor och de gick jätte bra men guud så man saknar henne när hon inte är med. Man är ju van att oftast ha henne i knät när man äter själv liksom och man får turas om att äta så den ena får äta kall mat för hon inte vill vara själv just då. Men Klara hade badad med morbror Erik och myst i soffan hela kvällen. Och jag kom hem i lagom timeing för när jag klev ur bilen hörde jag ut hur hon skrek. Hon hade precis vaknat och var vrål hungrig AKUT.

Idag
vet jag itne riktigt vad som händer, funderar om jag ska ta och baka lite granna, julkakor och så.
T'nka er att det är 11 dar till julafton ååååh vilken julstämmning det är. Och 1 vecka till Klara är 3 månader. helt sjukt!

Mysa ner mig i sängen med dom 2 bästa nu igen, Klara vaknade nyss :)

Som ni kanske ser

Ja som ni ser så håller min blogg ÄNTLIGEN på att ändra lite utseende. Känns skönt:) Jag själv har ännu inte sett designen så är riktigt spänd att se hur de ser ut. Klart jag vet ju hur jag haft mina önske mål om färg och så.
Den som gör designen är min go vän Erica och sedan har jag även hört att Emma hjälpt till lite också på ett hörn.
Hoppas ni hade kul igår kväll på IDOL Finalen!!!
Det är så att Erica håller på lär sig göra designer och undrade om hon fick göra en åt mig. Men Självklart tyckte jag och nu är den snart på plats. Har ju inte blivit någon för mig ännu. Önskar jag hade Photoshop så jag kunde leka lite med bilder och så, jag älskar ju att knäppa kort. Fast nu blir de mest på Klara så klart.
Nej photoshop ska införskaffas de finns ju  närheten så. Men fatorn kommer väl kurka ur om de in på den.
återstår att se.

Nu ska krypas ner i sängen igen med mina små sötnosar!!




Som alla andra!

Jag ska börja detta inlägg med att gnälla på blogg.se som de flesta andra gör i sina bloggar!!
Är så otroligt segt på kvällarna ladda upp nya blder tar liksom 100 år!!

Ja idag har vi städat och grejjat lite här hemma, jag har bytt gardiner och duk. Strukit och grejjat. Så nu är de lite mer julstämmning. Snart ska ju alla tomtar fram också, samt julgranen men den kommer in 2 dar före julfton annars lär den väl barra sönder innan julafton.

Nu ska jag gå och baka något roligt tror jag ska försöka få min kära sambo med på de också.
Nu när Klara gjort natt och ligger i sin säng och sover. Första gången som hon somnar när man verkligen tänkt sig att hon ska de. Får se om hon gör morgon tidigt i morgon nu då när hon lagt sig så tidigt.
Sköönt, får vi lite lyxtid för oss själva. Kan behövas de med.
Klara sov i ju spjälsängen första natten i natt, var ju ingen höjdare men hon sov även i dag på em och de gick väldigt bra och hon har sovit där i 10 min nu också så hoppas på en bättre natt i natt.

Nej nu ska jag bege mig mot vardagsrummet.


Förlovade

Om exakt en vecka har vi vart förlovade i 1 år.  Helt sukt vad tiden går fort när man blir gammal(äldre).

Vi sitter och funderar vad vi ska hitta på för något, om vi ska ut och käka ev Texas eller Medelhavskällarn. Jag har aldrig vart på Texas så vore roligt att prova de med. Men sen så är jag sugen på bio också. Men går de någon bra njae bara Luftslottet som går som Jocke skulle vilja se. Jag själv kollade juh på Män som hatar kvinnor igår och tyckte den var väldigt rörig i början med alla namn och så, men innan den var slut så vad den riktigt bra.
Har ju självklart fixat barnvakt till Klara, hon ska vara med sin mormor och morbror, så bäst att jag börjar pumpa ur så dom har mjölk så dom klarar sig hela kvällen. Hon har ju vart väldigt hungrig senaste dagarna.

Men Idag så har jag faktiskt bakat saffrans bullar, ganska så misslyckade de vela inte jäsa ordentligt och jag kom på mig själv när jag stod och knådade degen att faan jag har haft i för mycket socker. Eftersom jag gjorde en halv sats med bullar för jag bara hade en påse saffran hemma så glömde jag halvera sockret. (kanske därför de inte jäste så bra)


Nu ska vi flytta in spjälsängen till vårt rum. Och sätta dit spjälskyddet. Får se om lilla flickan vill sova i den inatt.
Ska ta mig lite glögg och en pepparkaka också.

I morgon ska jag åka till Johanna och låna skrivare. Tänkte skriva ut mallar till ett pepparkakshus på Mildas hemsida. Det är iaf prinsess huset där. Se om jag lyckas med de.


DAMP

Jag hade skrivit en långt inlägg om likheter mellan Klara och mig, Jocke och Klara. Men sen balla internet ur och tror du de vart sparat NEJ så klart inte då!


         
Lika pappa                        Lika mamma

Klara
har pappas dubbelhakor, som han hade när han var liten bebis. Dock finns dom inte till nu längre överhuvudtaget alls. Orättvist!!
Men Klara har min näsa och mina ögon. När jag var liten hade jag stora ögon och en liten plutt näsa precis som Klara.
Det är väldigt läskigt när man ibland ser sig själv i henne i vissa miner och sånt hon gör fast hon är så liten ännu.


Mammas gorumpa!!

Nu har jag äntligen tagit mig för att knäppa de där julkorten och beställt Lyckades riktigt bra med att få henne le annars brukar hon mesta tycka att kameran är konstig och blänga på den. Men hon var på riktigt bra humör.
Jag beställer bilder på Fujidirekt tror dom är bland de billigare och har mycker roliga och fina produkter, med bra kvalité.



Det här med träna nacke är något som Klara inte riktigt hajjar för hon tror hon ska kräla. Lägger jag henne typ på ena kanten av sängen då krälar hon över till den andra sidan och lika så om man lägger henne på fällen så tar hon i så hon kommer ut på golvet, men nacke och huvduet de lyter hon minsann inte i onödan.
Jovisst gör hon de men hon anstränger sig mer för att kräla än att lyfta den då. Men som när man går runt och bär henne då är hon väldigt stark i nacken och håller upp huvudet, de har hon ju försökt med ända sedan hon var plutt liten nyfödd. Lika så om hon sitter i bärselen jag provade att ha henne framåt igår och de var en riktig hitt pratade och grejade medan jag hängde tvätten. Men hon fick bara sitta där några min annars blir hon nog väldigt trött i nacke och rygg när hon ska vara så upprätt hela tiden. Jag trodde ju hennes huvud skulle dingla fram och tillbaka så tänkte bara testa, men de dinglade inte en enda gång på henne.


Nej nu ska jag åka till Igge och hämta ut biljetter åt Jocke och Westling dom ska på Lasse Stefanz på lördag. Och jag ska vara med Frida för Micke skulle också iväg. Får se om Bella är med också.
Sen ska jag skjutsa Erik till Hudik för han ha träning ska kika en sväng på Ö&B och dollar store då tror ja. Köpa Mjölk och bröd ska jag också göra.

Nej dags att klä på sig varma kläder och bege sig ut i kylan.

P.S Ikväll kommer Jocke hem, vi längtar så efter honom D.S



Äntligen laddat upp lite bilder


Pappas lilla flicka har de vart för de mesta senaste veckan förutom när de vankas käk.



Kan ju faktiskt hålla i leksaker lite granna också men får passa så man inte slår sig i huvudet.
Träna nacken är bra men gud så jobbigt det är, och mamma är alltid så seg med kameran missar alltid när jag smilar upp mig :)







Och mina nya säng är så mysig synd bara att mamma och pappa inte låter mig sova i den ännu :(







Lill tjejen somnade för en stund sen under gymmet men vaknade till nyss och det är fullfart på armar och ben igen. Gör en massa roliga ljud. Vill lägga in filmer men vill inte lägga ut dom på youtube har hört att man måste ladda upp dom där först innan man kan lägga dom på bloggen. DÅLIGT tycker jag.

Nu pratade jag precis med Frida och ska åka in till stan och ta en fika med henne och kika på stan ska jag passa på att byta mammas julklapp kom på att hon redan hade den.


Tävling



Jag är med och tävlar hos crazyangel om en vägg dekor/ord från PaxLux.
Jag själv gillar personligen fåglarna bäst, vart helt överlycklig när tävlingen kom upp för att jag kikat på fåglarna flera gånger men aldrig kommit mig för att beställt dom.

VAR MED OCH TÄVLA DU OCKSÅ!!


RSS 2.0