Ev denna soffa blir de



Det lutar mest åt denna soffa tror jag, även om jag inte riktigt gillar den, vi kommer nog få lägga till ca 3000 kr också, om inte min karl lyckas snacka bort de. Han är ju en duktig snackare, nog för att jag skäms ganska mycket när han håller på prutar ner. (han prutar ju inte på allt så klart)

Jag hade ju helst vela haft ett rundat hörn på den vänstra sidan, men om man ska ha de så blir de typ 5000 dyrare minst!!

Täntke ju mormor skulle ha Klara i morgon men hon kunde inte för än kl 13, så provade ringa brorsans tjej och hörde, men hon svarade inte kanske gått och lagt sig, skickade ett sms iaf och får se vad hon säger. Hoppas hon inte är i Forsa bara. Snart kommer deras plutt ut också tror de var 9 april dom hade tid. Roligt med kusiner så nära varandra skiljer ju 14 mån mellan Klara och Alfred och kommer skilja 6½ mån mellan den plutten och Klara.

Nej nu är det dags att göra kväll här. Är jätte trött och huvudet är verkligen inte med!!
Jocke har redan slocknat i soffan som alla andra kvällar, trevlig fredag kväll alltså!!

GNatt!!


Solsidan!!

Sitter och väntar på Solsidan nu!! Tjooohoo!!


Vart inge stads resa för Klara och mig, pappsen hade för mycket att göra. Så det blir i morgon istället, ska se om Klara kan vara med mormor en sväng eftersom de blir mycket i och ur bilen, när vi ska fixa våra ärenden. Tänkte hon kunde vara med farmor i stan men hon hade inte tid.

Vi ska iaf kika på soffa i morgon, kolla Klaras matstol, beställa bilstol, handla, kika på stan, Jocke ska skotta av husvagnen om inte taket redan rasat in. Sedan blir de lite mer grejer. Tänkte även passa på att kika in på Mamas också kanske hittar nå fint till lill gumman!

Klara har vart så rolig ikväll, hel tokig när hon busat med pappa på golvet, lika så när vi satt och åt så gjorde hon massa glädjetjut och för att inte tala om när hon fick gröt, pruttade emd gröt i munnen och pratade en massa gröte sprutade ut munnen på henne ibland. Sedan vart de ett väl behövligt bad. Hon älskar ju att bada, ankorna ska helst följa med ur badet och helst till sängen med om hon fick välja.

Nu åter till Solsidan


Härligt or NOT

Klara sov i 20 min jätte bra eller inte. Lät henne ligga en stund extra i sängen inan jag tog upp henne i hopp om att hon skulle somna om, men nejnej!!! Så klart INTE!! Hon behvöer verkligen sova. Ja hon får väl sova i vagnen i stan sen då istället.
Nu ligger hon på golvet och snackar med något/någon i taket. Verkar riktigt snygg han/hon/den/det för jäklans vad hon pratar. Och skriker av glädje. Hon är bra rolig. Tror jag ska avbryta samtalet deras för jag vill också snacka med henne och sen vill jag ha lite pussar av henne. :)

Tystnad

Äntligen har sessan somnat, var på tiden men bara efter ca 40 min skrik och gråt i protest. Men när hon skrikit så där engång så brukar de bara vara att lägga ner henne.
Men de blir liksom fel allting i planeringen när hon inte somnar när man lägger henne. Hoppas hon sover en stund iaf, för någon dag sen så sov hon ju i över 2 timmar på fm och sen 1½ timme på em. Då var hon på jätte bra humör sen och orkade lagom till läggdags. Hoppas hon sover 1 timme iaf.

Runt 14 kommer pappsen och hämtar oss för då ska Klara och jag ut och ragga lite kläder till henne, bla pyjamas, bodysar, byxor, och helst en overall också behöver hon. Tror de blir en fleece overall eftersom man aldrig vet när vintern tar slut fast den kommer nog bli kvar ett bra tag till. Men känns onödigt att köpa en tjock overall i Mars närstan liksom.
De overaller hon har nu börjar bli för små, den tjocka har vart för liten ett bra tag men fleecen har blivit kort i benen, och denna gång ska jag inte ha en vit overall, en bruk kanske man ska ha. Helst vill jag ha en svart/vit randig men de finns det väl inga så.

Ska även kika på soffa idag och handla lite. Knepigt det dära fast man riktigt storhandlade förra fredagen så saknas de en massa i kylen denna fredag. Visst pasta, ris och sånt finns ju, men de man ska ha till då?
Ikväll blir det iaf räkor och bakpotatis, mmmumms!! Jäkligt länge sen vi åt de. Sist vi åt skaldjur var på nyårsafton.

NEj nu ska jag fortsätta mitt sök på kläder åt Klara.

FREDAG!! :)

Ja, nu är dena vecka snart slut igen. I morgon är Klara 5 månader och 1 vecka. Hade hoppats på någe bus i helgen kanske åka och bada eller buspalatset, men så blir de inte eftersom vi alla tre är lite små förkylda och Klara är mest förkyld, så då skippar vi de denna helg och hoppas på att vi blir friska till näsa helg, så man kan busa lite då. Är så roligt när Klara blir mer och mer medveten och vet vad hon vill.

Käkade frukost vid 9:30 gröt till Klara och gröt till mig. Klara låg en sväng på golvet och rull åt vänster hela tiden annars är de bara åt höger, men hon vägrar rulla tillbaka till rygg sen igen. Så blir hon jätte arg när jag inte kommer och vänder henne tillbaka. Nu ligger hon i sängen sedan ett bra tag tillbaka, hon är jätte trött men vägrar sova. Helgen och det dagarna som hon var lite dålig på har totalt kraschat våra sov rutiner. Har legat och skrikit från och till i 30 min nu ungefär. Under tiden har jag hängt tvätt och grejar, har torkställningen i hennes rum. ( enda stället den får plats på, och knappt där) Det hjälper inte ens om jag står där hon bara gråter och gråter. Ja hon ger väl sig någon gång, men det är riktigt jobbgt att höra henne skrika så här.


Klara tycker att hon har riktigt stiliga fötter och annat kan man väl inte säga.
Och riktigt goda att snusa på är dom också fast dom luktar en hel del fotsvett.



 


Kväller

Nu är de kväll IGEN. Har vart hos mamma/mormor en sväng idag så vi fick lufta oss lite. Hon hämtade Alfred på dagis så hon plockade upp oss samtidigt. Alfred och jag hälsade lite på hästarna när Klara och mormor gick in. Så nu vet han att de är Saras häst och momms häst, då just för tillfället visste han även vilken som var vilken, men de vet han nog inte nu. Dom ser ju likadana ut nästan, momms är "lite" tjockare än min (alltså väldigt mycket) och momms har mindre man och svans än min.

Klara visade mormor att hon kunde sitta, sist mormor träffade henne i lördags så kunde hon inte sitta så där, satt även i hoppgungan och nu har hon börjat hoppa, när hon blir glad och till sig så hoppar hon.

Tyvärr så somnade Klara i bilen hem vid kl 18 och den lilla stunden räckte för att hon skulle vara pigg och inte somna för än kl 21, ja det är ju inte sent men de blir fel med mat rutinerna för oss på kvällen och inför natten när hon kommer i säng lite senare än annars . Hon vela verkligen inte sova när jag förskte lägga henne vid 19:30, så hon fick komma upp och då satt hon glad i soffan pratade och hejjade. Ser så mallig ut när hon sitter själv i soffan utan att luta sig mot ryggkuddarna.
Hon har spytt så mycket senaste dagarna så det är hemskt alltså, fast ingenting mot för när on var mindre, men mormor trodde de var för att hon var förkyld och de var slemmigt i halsen. Hon som precis nästan slutat spy. Nu har de blitt nya outfits hela dagarna. Skönast utan kläder helst utan blöja också tycker ju hon då.

NEj nu ska jag nog borsta gaddarna och hoppa i säng har så jäklans ont i ryggen.

Bjussar på min skönhet först.


varför inte!?


Denna var ju också snygg, men den e så halkig.

  
Kan någon säga mig varför inte flickor kan ha dom här shortsen.
Tyckte dom rutiga var shiiit snygga och dom i mitten med för den delen!!


Kläder?!

Jag sitter och kikar på Ellos funderar på att göra en beställning där, har lite rabatter att uttnyttja man får ju några st i veckan. Både till mig och till Klara, kanske hittar nå åt Jocke med, ibland har dom riktigt snygga killkläder ockås.

Hittade iaf denna åt Klara

Röd eller Grön är frågan!?
Fin halvårs present, även att 399:- är mycket DYRT.
Men har länge tänkt köpa en dress åt henne men inte hittat den perfekta ännu bara.


Dom här strumporna fick Klara till sina Puma skor som vi köpte i Stockholm i nov, de måste vara som absolut sämsta strumpor som tillverkats. Och minimala i storlek också. Men dom är söta.


Hittade inget attraktivt på flickavdelningen dags att avverka pojkavdelningen.


Matdags!

Klara vela verkligen inte sova på fm, hon brukar somna runt 10:30-11:00 men icke sa nicke. När klar började bli runt 12:15 så tänkte jag att hon får väl lunch då så får hon sova sen såg att hon började bli trött. Javisseru, när jag gck för att värma maten så vart de liv på henne när hon fick vara själv, men när jag kom tillbaka med maten ja då hade hon slocknad i babysittern ändå. Så var bara till att knäppa lös henne bära in till sängen UTAN reaktion, inte för än hon las ner i sängen då titta hon upp på mig log och sen la hon sig till rätta och slocknade.

Så ingen lunch här inte och om ca 30 min eller nå kommer mamma och hämtar upp oss, ska dit en sväng när hon äntligen är ledig idag, är ju utan bil så tar mig ingenstans. Döööö tråkgt!!

Torsdag snart är de helg igen

Detta bådar inte gott, kommer tiden alltid gå så här fort eller!? DÅ kommer man ju blir gammal och gråhårig på nolltid.  Jag tyckte veckorna rusade i väg när jag jobbade, men shit alltså nu verkligen går de hyperdyper fort. Det hinner inte ens vara måndag så är de torsdag och en dag kvar av vardagen. Riktigt illa tycker ja!!

Sessan har sovit jätte bra i natt, vaknade för käk 1 gång vid halv 2 tror jag de var men då låg hon vaken sen och pratade lite, hostade och härjade så jag trodde hennes säng skulle braka. Ojoj vad hon kan med de små benen alltså och för att inte tala om hennes boxningshänder/armar.
Sedan har hon gjort små uppvakningar med hosta bara sen ahr hon slocknat och vaknade 8:35 en fullt duglig natt för mig. Jag själv vaknade flera gånger för att höra så hon andades hon är ju så tät i näsan. Så hon har snarkat när hon sovit och då hörs de ju bra in till vårt rum.

Just nu ligger hon på golvet och börjar bli sömnig efter sin frukost. Längtar till vi kan äta frukost tillsammans, med ägg, gröt och grejer. hihi.
Men iaf så tycker hon inte alls om att liggapå filten när man kan sitta. Märks att hon inte är riktigt hundra för hon orkar inte alls sitta så länge so hon gjorde för någon dag sen och när hon tippar bara ligger hon nästan inte ett försök genom att lyfta upp huvudet så som hon annars gör jämt.

Nej nu ska jag lägga henne så hon får sova lite. Lite mys först så hon varvar ner bara.


Snyggingar



Den här är också riktigt snygg fast vill ha den i typ brun/beige eller brun/svart!


Men en sån här är de jag vill ha, detta är min egen modell, hittar ingen sådan till rimligt pris på Mio´s hemsida.
Vad tycker ni visst är den snygg?! Visst färgerna ser lite knepiga ut på datorn ju.


Räddande ängeln

När jag sitter här och har som allra tråkigast ringer min karl och säger att han vart på Mio och snackat med dom.
Som några av er säkert vet så har vi kämpat med denna jävla skit soffa som vi har, den är 1,3 år och fullkomligt äckligt ut sutten vilket den blev redan efter ca 2-3 månad de tolereras inte när man köper en ny soffa för 10 000 kr. För de första så vart ryggkuddarna helt slappa/rasade ihop liksom vek sig på mitten, sedan är divanen helt böjd typ och när man sitter där vid divanen så har man ju typ benen och fötterna där inte direkt så man står och hoppar, som det ser ut vi gjort i hela soffan. Ja den är värdelös. När vi flyttade i aug fick vi nya ryggkuddar. Men dom vart exakt likadan efter 1 månad ca.
Så var vi in till Mio i nov typ och sa att våra kuddar ser likdana ut igen som döa sillar ungefär, dom sa att dom skulle komma ut och kollar när dom hade vägarna förbi. Dagarna gick och veckor vi såg Mioa bilen åka förbi MÅÅÅNGA gånger, men inte in till oss inte. Så nu efter 3 månaders väntan tröttnade Jocke och åkte dit i dag och sa antingen vill vi ha pengarna tillbaka eller så vill vi ha en ny/annan soffa. Sagt och gjort nu ska vi få en ny soffa. Så underbart de ska bliii, dessutom är ju vår soffa full med spya från Klara. Känns härligt med en ny och fräsch soffa sen då.



Sit Down köp aldrig denna soffa!!



Nu ska jag bara hitta den perfekta soffan, vilket är jätte svårt och känns inte som vi kan lägga ut så himlans mycket mer pengar heller och dessutom när man har en liten i huset så känns de inte så aktuellt med en svin dyr soffa. Hittade så klart en men 38 690:- tänker inte jag lägga ut på en soffa. NO WAY!!! Men den är grymt snygg.



Vill ha en liknande soffa iaf med divan på båda håll antingen en i U modell eller en med divan och en böj på andra sidan.


sjukling

Mitt lill hjärta har som jag trodde igår blivit sjuk, är så trött, tät i näsan, hostar, nyser och är alldeles blank på ögat. Tyckte hon kändes varm men termometern visade mindre än vad hon brukar ha. Hon brukar ligga på 37,6 nu låg den på 37,1 så ingen feber. Steg upp med pappa i morse Klara var så ledsen vela ligga tätt tätt och gosa med snuttis samtidigt som hon vill göra massa annat. Men när vi klev upp och hon fick mysa lite med pappa innan han åkte på jobbet så vart allt bra. Sedan satt vi i soffan och myste i massor till Sommaren med Göran, slocknade efter 20 min av filmen. Men hon är ju så goo hon har ju inte riktigt tid att sitta stilla längre när hon sitter i famnen.
Matlusten hennes har inte försvunnit tack coh lov. Åt sin gröt med behag bara gapar och mumsar.

Just de igår när vi satt och åt middag så satt hon i babysittern nere på golvet brevid mig. Så måste hon sett mig sitta och tugga maten. Ja säkert med öppen munnen, för när jag väntade mig mot henne då satt hon och tuggade, så slutade hon och så kom pappa och visade hur man tugga sen satt och härmade oss. Hur gulligt var inte de då!!!
Precis som att hon också vill ha mat ju. VI har ju inte fått vår matstol till henne än därav sitter hon i babysittern  när hon äter också. Hoppas på att den ska komma nu i veckan. Annars jävlar åker jag och köper den någon annanstans.

Nej nu kallar Klara på mig, hon är tröttis.


Lilla sessan

Min lilla sessa har inte riktigt vart på hugget idag, har velat vara i famnen mycket och spytt en massa har hon gjort, har även köjts (stavas) väldigt mycket idag även när hon bara suttit på golvet utan napp eller tumme i munnen så har hon köjts hon har också dragit på sig lite hosta och nyst som sjutton idag. Hoppas hon inte bli sjuk lill gumman nu bara. Hård i magen har hon också vart men med lite plommonpuré fick hon fart på magen och bajsade världens lass nu ikväll. Och sedan kunde hon somna gott i sin säng, om än 2 timmar senare än normalt.

Men en sak är klar hon är blivit så jäklans duktig på att sitta. På två dagar har hon gått från att stödja sig på händerna lutandes framåt över benen, till att sitta och leka med sina leksaker. Idag kan jag räkna alla ggr hon ramlat om kull på en hand när vi sitt tränat. Jag kan inte riktigt förstå att allt detta verkligen har händer, det går ju så fort!!
Under tiden pappa åkte hem från Forsa, handlade, ställt in bilen i garaget och kommit in till oss så hade hon ramlat om kull 2 ggr och de handlar om 20-25 min. Min flicka växer än en gång i från mammas hjärta utan att jag hinner med.
Just de hon kan även hålla flaskan själv också. Fast inte MAMflaskorna dom är ju lite tyngre än Bambinos.


Bjuder på denna lortiga men ack så söta och duktiga lilla sessa!!


vad tycks!!??

Nu sitter den där. Är riktigt nöjd med den. Tack så mycket Erica!!

Lite svårt att skriva just nu, Klara ligger och sover i min famn, enda stället som gick att sova på.


TJOHOOO

Jag ska få en ny design av min söta vän Erica :)
Ska bli spännande att se, nyss skickat över lite material till henne, men nu ska jag gå söva ner mig i min sköööna säng.

GNatt!

Bilder på sessan










Någon som känner sig manad

Jag är lite sugen på en ny design, önskar jag hade program och grejer så jag kunde göra de själv. Men lägger jag in något nu på min dator, så kraschar den garanterat!! De behövs en liten update på den, bla. ett nytt virusprogram vore inte helt fel. Rensas ur en massa shit också.
Men iallafall är de någon som har lust och tid att göra en ny design åt mig så hojta till lite!!?!!

Kul nu har min karl däckat i soffan ikväll IGEN alltid samma tid senaste 3 veckorna.

Aja får läsa lite bloggar då istället och kika runt lite. Men verkar vara dåligt med update hos mina favoriter ikväll, var håller ni hus då??!!

Sitt träning




Visst har hon blivit duktig min lilla sessa!

Men ibland blir hon lite trött och då måste vi ju ta en paus, passa på att läsa lite bok är perfekt då.


min lilla sessa


Har inte haft någon bra dag. Ledsen och trött men vill inte sova. Fick 100 ml ersättning efter lunch i hopp om att de skulle kunna söva henne tack och lov gjorde de det. sov i 1½ timme efter de. Till lunch åt hon kyckling och rotfrukter, en riktig HIT och sen då åt hon ca 50 ml ersättning innan hon slocknade.
Själv åt jag kyckling med couscous, gurka och kålrot. mummma.
Inga riktiga viktväktar måltider ännu måste ha points boken först. Men jag måste iaf lära mig äta på regelbundna tider och äta riktigt lunch.

Nu är de dags att laga käk IGEN. Ikväll blir de Pasta och kassler gratäng.
Och lill sessan behöver sova en stund till nu för att orka till iaf 19:00 ikväll blir de ett bad också för henne.

Ojdå med tummen i munnen ligger hon nu på filten bland alla kuddarna och halv sover. Bäst att bre på henne och hoppas att hon sover en stund. Ingen idé att lyfta henne till sin säng antar ja då vaknar hon väl.


Är med och tävlar, du med??!


Mitt val av väggord!!

Jag är med och tävlar om ett/en valfritt väggord/dekor hos Crazyangel i samarbete med PaxLux.
Kom igen var med du också, denna gång är de två st som vinner!!!
100 kr resp 200 kr


Gårdagen i bilder.

Eftersom min dator inte vill som jag vill idag så länkar jag till Emma´s blogg där de finns en massa söta/fina bilder från gårdagen på Buspalatset. Och som för övrigt är en av mina favorit bloggar med en massa update per dag.
För att komma direkt till inlägget så använd denna länk: http://mammatillviggo.blogg.se/2010/february/rolig-dag-pa-buspalatset.html

Snart är dagen söndag över:(

Ja helgen är ju också över, inget mer morgon mys med HELA familjen för än nästa helg. Känns som en evighet dit just nu, men om den kommande veckan går lika fort som den föregående så blir det helg fort igen. Underbart med helg när pappsen är hemma med oss.

Idag har vi vart på buspalatse mycket trevligt och barnen uppskattar verkligen att se andra i sin egen storlek. Klara tog efter de andra genom att sitta upp så stadigt har hon aldrig suttit, förut har hon liksom lagt sig på mage framlänges över benen liksom, men inte idag. Så nu blir de sittträning på allvar med lill tjejen.
Tänkte ta en massa bilder men så vart de såklart inte då. Fick ju naturligtvis inte med när Jocke och Klara satt i bollhavet och Klara satt upp som en pinne. Jätte duktigt och lekte med bollarna.

Sedan var vi ju hockey då självklart ;) ännu en vinst för Hudik. Nu blir de fortsättnings serier PlayOff inför allsvenskt kval senare.

Kommer lite bilder iaf från dagen.

Jävla skit grejer jag kan inte ladda upp bilder!!!!!


Lördagen börjar gå mot sitt slut

Ja, snart är helgen slut känns de som, tack och lov har vi en dag i morgon också tillsammans hela familjen också, då ska vi på Buspalatset på föräldraträff. Ska bli super kul att träffa lite folk som lever samma liv som vi. Livet med småttingar i huset.

Idag har vi vart till stan en sväng. Jocke var ute efter ett par kängor men hittade inga, tog en fika på Dackås iaf och var på systemet en sväng, börjar bli riktigt sugen på en ute kväll ja. Även om Klara är de bästa som finns i hela världen så saknar jag mina vänner. Ingen av mina vänner har ju små barn så man har liksom inte så mycker gemensamt längre som man hade innan Klara kom. Ibland behöver man släppa mamma rollen för en stund och tänka på sig själv. Känner att de börjar bli dags nu på riktigt. Och dessutom behöver Klara och pappa lite egen tiden också. Tycker det är viktigt att dom lär känna varandra också, Klara är ju annars med mig hela dagarna och blir jätte glad när pappa kommer hem på kvällarna.
Vidare i stan så var vi upp på DollarStore handlade 2 burkar att ha ersättningspulvret och grötpulvret i. Hittade riktigt snygga sådana hade helst vela haft dom i samma färger men den ena är beige/vit randig, den andra tror jag var lila/beige/vit randig.

Ja men ikväll har vi iaf ätit en jäätte god middag, falsk plankstek kanske man kan kalla den. Istället för att göra den på planka så gjorde jag den i en form. Köttet i botten, potatismos, färska tomater, lite sky gjord av matlagningsgrädde och lite soya som jag slog i stekpannan efter jag stekt köttet. Och toppa med ost. Var dugomligt gott. Nu har vi mumsat i oss lite Kolacheesecake, men väldigt besviken inte alls lika god som E&E´s den var riktigt good. Den riktigt KNULLA i munnen.

Nej nu ska jag krypa ner brevid min älskade man i soffan och mysa under filten det är SVIINKALLT här hemma..

5 månader

Idag blir lilla/stora tjejen 5 månader.
Tänka sig att för 5 mån ikväll vid 19:33 låg hon på mitt bröst och gnydde. Helt ofattbart.







Mamma & Pappas
Älsklings flicka, du är de vackraste på denna jord.
Ingen kan skilja oss åt.
Du är vår solstråle varje dag.

Vi älskar dig så!!!


Lördag, mys morgon

Vaknade självmant både Jocke och jag vid 8 och låg och myste i sängen. Njöt av att få ligga själva och mysa bara, Klara vaknade runt 8:30. Så fick hon också komma in och mysa med oss i sängen. Hon är så go ligger gärna på mage så där på morgonen lägger ner kinden mot madrassen och tummen in i munnen, sen ligger hon där och kikar lite på mig, sen vänder hon sig mot pappa och myser med honom lite så vänder hon sig så.


Ja just de Klara har en tandsing på g också vissa dagar känner man den medan det en del dagar är uppsvällt där så då känner man ingen liten tag där. Har vart så i 1½ vecka nu så den har i princip växa för en stund verkar de som. Men de knepiga är att de inte är någon av de främre tänderna eller hörntänderna som jag hörta brukar komma först utan de sitter typ innanför hörntanden uppe på hennes vänstra sida.
Aldrig hört förut, ingen annan heller jag pratat med, hennes mormor tyckte hon var galen som fick tänder där inne först :)
Klara har senaste 2 veckorna haft en växt period och inte gjort mycket väsen av sig alls. Slutade med allt vad gällande rulla runt, prata, prutta med munnen, mm... Men igår kom på att hon faktiskt kunde prata och prutta med munnen. Så igår kväll vart man helt blööt av dreggel som sprutade ut i allt hennes prutande.



Fredag kväll

Nu är de mys för oss. Vart verkligen storhandling idag, 2080 kr herregud så mycket har jag nog aldrig handlat för någon gång förut. Men absolut inga onödiga grejer. Har handlat upp allt som var slut som couscous, pasta,potatis, kotletter, kassler,kyckling, korv, frysta grönsaker, konserver av olika slag, buljonger av olika slag, burkmat, fruktmellanmål, ersättning, gröt, blöjor och nya nappflaskor såklart MAMs flaskor, även nappar till dom och vanliga nappar.  Även en snusdosa till mig råkade slinka ner.
Klara har ju nästan slutat amma nu förutom 2 ggr på natten som vi håller på försöka avsluta nu då.  Jag ger upp att försöka amma på dagen nu. Känns onödigt på något sätt hon blir bara arg på mig och hungrig igen efter 30 min och dessutom spyr hon som sjutton så fort jag ammat henne.Och ammningen på natten är ju bara en fix idé för henne eftersom min mjölk inte verkar mätta henne längre.


När barnen börjar spotta ut napparna är de dags att byta till större då?  När Klara åker bilstolen eller ligger vagnen så åker nappen ut man hinner inte ens stoppa in den innan den ploppar ut även fast hon vill ha den och blir stor tokig när den inte är i munnen.
Vi kör Esska´s silikon napp och de står 0-6 mån på dom som vi användt hittills, men idag köpte vi stl större hon verkade gilla den bättre av de lilla vi sett nu iaf. Men det står ingen stl på dom riktigt så antar de är från 6 mån och uppåt.
Vad kör ni för nappar?
Klara gillar vad som helst verkar de som. Och Esska´s är ju några kroner billigare än MAM´s så då har vi kört den. Har haft MAM´s när hon var mindre med latex men dom sög hon slut på engång då vart dom helt sladdriga.



EKO

Ja undra vad jag ska äta för frukost då?! Det EKAR liksom i vårt kylskåp och skafferi just nu. Finns ingenting jo hård bröd och mormors skorpor men inget smör eller annat pålägg och havregryn till gröt men ingen mjölk. Lite smått tråkigt att äta gröt utan mjölk tycker jag. Hade blåbärssoppa trodde jag men den var de visst NÅGON som ätit upp!!
Nej idag ska de verkligen storhandlas. Håller på skriver inköpslista nu och eftersom jag ska börja med viktväktarna så kikar jag på recept ur de böckerna, mmmm mums vad gott de ser ut allting. Känner mig riktigt motiverad för första gången i mitt liv men sen ko ju den där jäklans snön nu igen då så är ju måttligt roligt att dra ut vagnen nu.  Fast man har lufthjul så hjälper de inte.

Klara åt iaf gröt strax vid 10 och nyss la jag henne i sängen, såg att hon började bli trött. Säkrast att lägga ner innan hon blir för trött för då blir de bara gnäll och skrik. Lill/stor tjejen har blivit så duktig att somna själv, och verkar trivas riktigt bra i sitt rum faktiskt. Nu behöver vi bara hjälp att bli av med nattmålen. Endel säger att man ska låta dom vara så somnar dom om de sa även BVC att de flesta bebisar vaknar någon/några gånger under nätterna ligger och kikar lite pratar eller så.  Vissa mammor/pappor kanske inte märker om dom ligger och kikar bara utan att säga nå. Men iaf så tyckte BVC att vi skulle låta henne ligga där bara så somnar hon om. Javisst säkert hon har ju inte lite dålig stämma heller och vi har ju en grannae under oss men klart vi bodde här först så :)  Få se om vi testar de i natt då när Jocke inte ska upp och jobba heller. För guud så skönt de skulle vara at få en hel natts sömn. Skulle man nog känna sig riktigt utvilad sen.
I natt åt hon iaf 2 ggr, igår kväll åt hon 140ml ersättning vid 19 och vid 23 åt hon 100ml, sen vaknade hon vid 02:30 lät som att hon tänkte somna om nästan, men när jag gav henne nappen så vart de andra bullar sen så vart lite ammning där, lika så vid 04:30. Vaknade sedan vid 07:00 lite sugen igen fick komma till våran säng då när jag var ensam i den också. Bytte böja gjorde vi med och sen myste vi och så slocknade vi och vaknade vid 09:10.


Nej nu ska jag åter gå till matlista och handlingslistan!

Godmorgon allihopa

Igår sa vår BVC att Klara verkligen inte behövde äta på nätterna och att de kommer tära på dig om de inte redan gjort de när hon vill äta så många gånger. Hon tyckte vi skulle flytta in sängen till hennes rum så hon inte skulle känna lukten av mig eller vakna av oss på nätterna. Sagt och gjort vi flyttade in henne till henne rum brevid vårt rum. Men igår kom vi ju inte i säng för än 23:00 eller något sånt så vart ju lite tokigt med matning och sånt för Klara men hon åt två ggr i natt 01:30 och 03:30 sedan vid 6. Men ikväll ska hon få sina riktiga mattider så får vi se hur de går då. Då äter hon ersättning vid 19, 22-23 sedan sover hon till ca 03:30.
Visst 1 gång per natt måste hon ju få äta tycker jag. Efter som att hon inte vill amma mer än 1-2 ggr på dagarna längre. Jag tycker att hon ska amma som mellan mål så att hon ammar vid 11:30 och vid 15-16 ungefär.
Ja får se hur de går men hon skriker inte om nätterna iaf så man ska inte gnälla. Sötnosan min!!

Just de igår testade hon hoppgungan för första gången i Skarplycka. Satt väldigt nöjt iden inte för att hon hoppade utan hjälp men hon visste vart hon vela och vände sig om när vi stod på varsin sida om henne. Men hon kommer nog hoppa som en tok snart.

Nej nu ska vi äta frukost. Nu har Klara vaknat till ordentligt, hon sitter i mitt knä just nu och tycker hon ska få skriva och styra musen. Så ursäktar stavfel och om de ser konstigt ut hon sitter inte riktigt stilla som hon gjort förut.

BVC

Ja imorse var vi ju på BVC för vägning,mätning läkarundersökning och 5 mån vacc.
Allt gick galant kan man verkligen säga. + att bvc tyckte vi skulle prova lägga Klara i sitt rum på nätterna istället för vårt rum ihop om att hon kanske sover hela nätterna istället för att vakna 5-6 ggr för mat. För hon behöver verkligen inte äta på nätterna tyckte hon.
Man kan lugnt säga att Klara vuxit sedan vi var dit sist. hihi min stora bebis :)

Nu väger Klara 8 950 gram och är 67 cm lång. Ingen liiiiiten bebis hon är en stoooor bebis nu.
DOm tyckte hon var jätte vacker och läkaren berömde henne så tyckte hon var världen gladaste tjej .
Inte heller var sprutan nå farlig. Jag stod och lekte lite med en leksak och pussa henne på munnen med den och pratade lite så ingenting märkte hon. DUUUKTIG Flicka!!!

Nej dags att klä på oss nu ska vi på hockey. Men först ska vi på Kiosk Piraten och köpa lite gotta. Sista veckan med gotta. Nästa vecka börjar jag med Viktväktarna. HAr hittat en massa goda recept. Så nu jäklarns, tänkte iaf börja med de på veckorna och sen kan jag få äta lite gotta på helgerna.

Nej Hej svejs

Godmorgon onsdag

Japp idag är de onsdag den efterlängtade onsdagen, idag ska vi äntligen väga och mäta Klara se hur stor hon blivit :) Jag har ju beordrat henne om att sluta växa och för alltid vara min lilla bebis, men hon lyssnar inte. Tex när hon badar nu vill hon sitta upp ( hur kunde jag tro nå annat när hon inte vill ligg ner i annars när man håller  henne) Men hon sitter helst själv och håller i kanten på baljan sitter hur bra som helst då, medan hon håller där med ena handen så leker hon med ankorna med den andra. I måndags satt hon på mitt ben och där satt hon utan stöd i ca 20 sek, men det är inte förän hon sitter i knät hos andra som man verkligen ser hur stor hon blivit. Har liksom väldigt svårt att förstå att hon legat i min mage. HELT GAAAALET!! ♥ 

Igår var vi iaf till gammelmormor/morfar hälsade på vart där en bra stund. Sköönt att vara där tycker jag. När jag var liten älskade jag att vara där spec när man fick sova över, så brukade man åka och grilla korv eller åka ut till stugan. Tur att dom inte är så gamla så kanske Klara får uppleva lite med dom också. Fast ja morfar är ju 76 men hoppas att han lever lääääänge!! Mormor är blir ju 68 hon så hoppas hon finns kvar med oss också lääänge!!
Var ju även till Frida igår som fyllde år, av Bella och mig fick ett kort där de står att vi ska ut och äta alla 3 och Bella och jag bjuder. Vi valde Kina i Söderhamn. Dels för att Frida nyss vart på Texas och för att Kina är gott och lite billigare än Texas. Kina i Hudik är ju helt värdelösa så då fick de bli i Söderhamn för dom är bra iaf!!!

Nej nu ska jag nog gå och klä på mig, göra mig klar för att åka på BVC. Kanske stannar på Kyrkis en sväng också får se om det är nå kändisar där.


Kläder på...

Japp nu ska kläder på Klara sen ska vi packa in oss i bilen och fara till Gammelmormor en sväng. Tänkte åka igår men då skulle hon till tandläkaren. OCh dessutom så höll hon på göra skorpor och dom vart inte färdiga för än  nu på morgonen. Mmmmm för mormors skorpor säger jag bara, finns inga bättre skorpor.

Även att Klara börjar bli trött. Nej lär kila även jag måste ju ha kläder på mig och skötväskan ska packas.

TJillivippen




Även gammelmorfar ska hälsas på så klart:)

Trött,tröttare, tröttast

Ja jag är trött så är Klara med bar nyss in henne till sin säng får se hur länge hon sover, vela inte alls sova ute i vagnen i dag sov iaf 30 min när jag drog in vagnen. Eftersom vi bor på övervåningen så har vi en kallhall nere. Tror nästan hon har börjat störas av bilarna kommer ju inte så nåra bilar heller. gud vad folk åker bil alltså. Tror jag ska sätta upp någon räknare och se hur många som åker förbi på en dag.

Nej nu ska jag nog lägga mig och vila en stund, eller så ska jag fortsätta spela på blip kanske. Nej behöver vila känner jag.

Ätit lunch har vi gjort iaf Potatis&palsternacka till Klara och en majskolv och köttfärsgryta med potatis från igår till  mig. Muumms majsen var nog bäst riktigt länge sen jag åt de nu.

Bjussar på lite bilder sen igår kväll på Klara :)
 
 
 

Måndag, morgonen är gjord.

Vi vaknade 8:25 men klev inte upp för än kl 9 ungefär. Vi låg och myste en massa i sängen först Klara är så go hon vänder sig mot en och visar tydligt vad hon vill. Dvs stoppar in tummen i munnen och grejer så hon kommer riktigt riktigt nära en och sedan ligger hon där och njuter min älskling flicka!!
Men nu har vi iaf ätit vår frukost och Klara kikar lite på barnprogram men ska snart ut i vagnen och sova. Jag som trodde de skulle bli sol idag men den verkar vara en bit bort. Nej nu ska jag klä på lill flickan och kila ut med henne sen ska jag kika runt på lite bloggar.


Tips

Just nu sitter jag och kikar på babyshop. Finns ju så gryyyymt mycket som man skulle vilja handla in där men sjutton vad dyrt det är nej de är inget som faller vår ekonomi i smak just nu. Jag är på jakt efter en ny skötväska ju och där har dom såå snygga skötväskor så de finns inte. Men har inte lust att lägga ut 1000 spänn på en skötväska de finns liksom annat som känns viktigare. Men denna väska går iaf på 750 kr (bara).


Idag har vi vart i Skarplycka iaf och myst med hästarna och njutit av de fina vädret. Jocke var ochåkte skridskor med Erik och jag gick en sväng med hästarna och mamma men vart en väldgt kort runda för min lille pålle han var inte på gå humör han har så mycket överskottsenergi så man åkte nästan på fötterna efter honom när han krumbuktade en massa genom att slå bakut,stegra och bocka. Dom rör sig inte så mycket ihagen nu när det är så mycket snö, pappa skottade upp lite åt dom mellan vattnet, maten och vindskyddet. men det är ungefär 50 m, se har dom en stig som dom går i som dom trampat själva men mer vill dom inte röra sig på då de räcker snö upp till magen på dom.

Nu har vi ätit god gryta på köttfärs och en massa grönsaker med potatis till och nyss åt vi efterrätt citronpaj med marängtäcke. Väldigt god men tyvärr fick vi halsbränna efter på. Båda två. Blää för halsbränna har inte haft den sen Klara låg i magen!


ÄLSKADE FLICKA!!


Alla <3 dag

Lite väl överskattatet enligt min mening faktiskt. Men vi var in till stan igår en sväng och passade då på att ta en tidig alla <3 dag fika, som vart på TeWe´s. Jag tog en hallon grejs någonting hette den, men var iaf typ kladdkaka i botten sedan hallon och vitchokladmouse med ett hallon och ett marispanhjärta på, var riktigt goood. Ska väl göra nå mys ikväll också när Klara gått och sovit rå om varandra riktigt ordentligt.
Ååh jag skulle vilja ha en massage.

Nej nu ska vi klä på oss och åka till Skarplycka där väntar hästarna en promenad också ev en ridtur. Såå underbart!!!

TJOHO

JAAAA nu är de Solsidan!! Är de nå bra eller är de :) Mycket bättre än Let´s Dance

dåligt med update

Inte haft varken tid eller lust att uppdatera något. Men allt är bara bra här hemma. Klara har börjat få tänder tack och lov så kommer den långt in i munnen så slipper hon bita mig i bröstet. Har även inhandlat modermjölkersättning för att se om hon blir mättare av de och sover iaf halva natten genom, för senaste nätterna har hon ätit varannan timme ibland varje timme. Så ska prova ge henne ersättning när de är sov dags. Började på riktigt ikväll hon smakade lite igår och de gick hem de med.

Annars i veckan har vi vart till stan med mormor var in på Bibis Garderob och hittade en Didriksson jacka till Klara men hade inge pengar på mig just då så jag la undan den och hämtade ut den idag. Självklart så vart de en provning i kväll av den. Är i stl 80 men hon kommer kunna ha den i vår/sommar och för hoppningsvis hösten också. Jag tycker den är bara såååå snygg + att den är knappt använd känns för den är liksom hårdprasslig som nya vind/regnjackor är, fick den för 250:- annars går en sådan jacka på 700:- ungefär. Så ett riktigt kap känns väldigt bra!! Fyndade även lite på Åhlens när jag ändå var in till stan bla en svart bodysuit, svart/vitrandiga byxor och en randig grön body i två olika gröna nyanser. Älskar kläderna på Åhlens när Klara var pytte hade dom inte så mycket men nu har dom fått in jätte mycket efter jul.
Hittade även en overall i stl 74 till henne tror Farmor skulle köpa den. En röd jätte fin var på rea endast 80:-. Hoppas den finns kvar. hihihi.

Nej men här kommer jackan lite stor ännu men hon växer ju så de knakar.


Idag fredag

Idag har jag och Klara vart till mormor/gammel mormor och morfar/gammel morfar och hälsat på fikat lite och så, var ju utan bil i dag så åkte med mamma/mormor och syster/moster Emma dit. Sen följde jag med hem till Skarplycka och var där tills vi åkte in till stan vid 17 tiden.

Var och handlade en sväng också på Coop Forum ikväll men uscha tycker inte alls om den affären längre. Köpte iaf kondenserad mjölk har tänkt göra en kolacheesecake någon dag vet bara inte när. Roligare att göra om man får bjuda någon så kanske ska ta och bjuda hit någon vän någon dag till veckan Jocke jobbar helgen och hela nästa vecka.

Imorgon blir de Istölt för mig och Klara, tyvärr ska Jocke ha bilen men snäll som min syster och hennes karl är så fick jag låna en bil av dom så jag tar mig in till staden då. Tölten började vid 12 så vid 11 tiden skulle pappa/morfar komma och skjutsa oss upp på berget och hämta bilen.

Nej nu ska jag kika vidare på tv, just nu kollas de på sporten på 2an. Sedan blir de nog sängen. Har sån jäklans mensvärk. Var skönt på ett sätt att vara med barn och slippa mensvärk. Känner mig helt knäpp i bollen.
hehe kul info men ääsh va fan! Måste få tycka synd om mig lite. hehe vart lite arg på Jocke idag som gnällde över hur ont i magen han hade för att han var hungrig. Då sa jag men tänk jag då som har haft de i flera dagar nu!! Vart han lite tystare iaf:P

GNatt folket!!

Bilstolar

Ikväll har vi vart och kikat på en ny bilstol till lilla tjejen börjar verkligen bli ryyysligt tungt med babyskyddet som vi har nu. Vi var iaf på Lekmagasinget och kollade lite. Är enligt mig den bästa affären att ha och göra med, gillar inte alls Lekstugan, dom har vart så otrevliga när vi vart dit förut. Men åter till bilstolar, de lutar åt en MaxiCosi Mobi är från 9 mån men enligt hon som jobbar på Lekmagasinet så tyckte hon att vi kunde använda den redan nu och hon tyckte även den var mycket bättre än Acta Gracos Cosmic Comfort S. Hon hade själv använt Mobi till sitt barn och hon älskade den stolen perfekt när man kunde ändra till fyra olika lägen, som om man ska äka långa sträckor med barnet så kan man luta sitsen så barnet sitter skönare om den somnar.  Cosmic Comfort S ändrar man i princip bara rumpan med medan man på Mobi ändrar hela sitsen man skuter den liksom. (vet inte riktigt hur jag ska förklara)

Men så här ser stolarna ut:

   

        Maxi Cosi- Mobi                Acta Graco Cosmic Comfort S


Fast jag vill ha en röd och turkos MaxiCosi  om vi ska ha en sådan.
Och samma färger som på bilden om de blir Cosmic.

Någon som har nå tips??!!


säljare

Jag sitter och funderar ut vad man kan hitta på för att tjäna lite extra pengar. Kom på att jag faktiskt skulle vilja bli säljare antingen för typ Mary Kay, Oriflamé eller kanske för barn kläder. Finns ju även ljus och halsband och sånt. Hittade bla Lika Design som sökte säljare i Hudik just nu faktiskt, men tyckte inte dom hade så snygga smycken vart mycket stenar och de gillar inte jag. Man måste ju sälja något som man själv tycker om för att riktigt kunna rekomendera det till andra personer också. Det tåls verkligen att tänka på.

Vore skönt att göra något inte bara för ekonomin utan för att Jocke och Klara kan behöva lite egen tid tillsammans också för de blir ju lätt att han ropar på mig när det är något istället för att klura lite på de själv.
Sedan är de ju trots allt över 1 år sen jag jobbade nu och känner att jag skulle behöva komma ut och träffa lite människor. Är ju lite blyg men de får man väl jobba bort isånnafall. Sälja barn kläder kanske inte är någon hit riktigt man vill ju gärna lämna familjen hemma och göra något helt annat för en stund och barnkläder är ju hela tiden med en annars om dagarna, om ni förstår?

Nej nu ska jag klä på mig lite kläder och åka iväg till min mor i detta hemska väder hoppas vi kommer fram. Klara har inte ätit gröt ännu men hon får göra de där då stället lämpligare för dom har ju stolen också framme, för vår stol har inte kommit ännu!! Gahh blir så aaarg!!

väldigt trist

Jag tycker att det är väldigt tråkigt att ni som kikar in här i bloggen inte kommenterar något, ni är ju faktiskt mellan 15-30 st beroende på veckodagar verkar de som. Det måste väl finnas någon som har något att uttrycka sig om!!? Eller? Jag brukar försöka kommentera när jag går in på andras bloggar men inte alltid de lyckas pga blogg.se.

Ja idag hade jag tänkt gå ut och gå en sväng men nu kräksnöar det igen och jag känner mig inte riktigt hundra har haft jätte magknip tilll och från hela morgonen och huvudvärk som sjutton har jag nu. Klara är ju inte så piggilin hon heller vart väldigt snorig i morse rinnet ur näsan eftersom hon vägrar ligga på rygg idag utan rullar över till mage på engång så rinner de ju förut har hon ju bara vart tät men nu rinner de som sagt och sen är hon hostig. Just nu ligger hon inne brevid i vagnen och sover. Tog in vagnen igår för att jag skulle bygga om liggdelen till åkpåse så nu är de gjort. och vagnen vart så mycket större och bekvämare för henne.
Hihi nu ligger hon och suger tumen hör hur hon smackar. Söt ongan min!

Hur mycket sover era småttingar på 4-6 mån under dagen?
Klara sover ca 1-1½ timme på fm sen sover hon kanske 1 timme på em. Känns som lite men hon sover ju väldigt bra på nätterna. I natt åt hon bara 2 ggr också men hon åt ju flera ggr igår på dagen än vad hon gjort senaste veckan. Kanske ska börja ge henne mer mat hon kanske inte blir riktigt mätt av mig på nätterna ändå eftersom hon velat äta så många ggr, hon fick ju en hel portiongröt på kvällen så hon stod sig kanske bättre då.

Igår åt hon frukost vid 10 tror ja och de bestod av lite mer än en halv portion mildhavregryns gröt med päronpuré till sedan vid 11.30 ammade hon lite och vid 13.30 åt hon halv liten burk med morotspuré sedan när kl var 15.45 så ammade hon lite och strax efter 18 så åt hon en hel portion gröt med päron/hallon puré.

Nej men nu vaknade lillan så ska ta upp henne och lägga mig i soffan och mys/busa lite få se om hon kanske vill amma lite och sova en stund med mig i soffan! Det är riktigt mys de!!

Tradera

Har suttit lite på tradera nu på morgonen medan Klara busat på golvet. Ropade in denna vindfleece jacka från polarn o pyret. Älskar Polarn o pyrets kläder tycker dom är väldigt hållbara inte som vissa kläder som blir urtvättade när man tvättat en gång, värdelöst med andra ord!!


Hade ju egentligen velat haft en ljusblå/turkos men den röda är snygg den med.
Hoppas den är värd 200 kr annars går dom på 400 kr och denna ska vara använd fåtal ggr. Men den ser ju fin ut inte noppig som fleece annars blir.


Annars idag vet jag inte riktigt vad som händer skulle behöva handla lite granna men vet inte om jag gör de ikväll när Jocke kommit hem. Inte för att han orkar åka så jag lär väl få åka själv antar ja. Vi får ta och stor handla till helgen på Maxi  jag bara älskar den affären.
Och nu till dagens fråga vad ska man göra för mat ikväll då?!?! Något tips någon. Lasagne kanske! eller nå annat.

OJ nu slocknade Klara igen  hon kör Power naps i soffan brevid mig. Hade tänkt tagit en promenix men Klara har vart så hostig och snorig på morgonen så de får vänta till i morgon. Tror nästan hon har lite feber är rödblommig och det är inte särskilt varmt här inne idag.
Nej nu är de dags att hänga lite tvätt medan hon sover, sedan ska jag hämta in vagnen och bygga om liggdelen till en åkpåse börjar bli så trångt i liggdelen.




RSS 2.0